• Dennis
  • 0

De Huawei GR3 komt mogelijk alsnog naar Nederland. Het toestel werd vorig jaar juli zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven al gepresenteerd, maar werd niet in de Nederlandse webwinkels verkocht. Toch zijn er nu indicaties dat daar verandering in zal komen, gezien enkele Nederlandse webwinkels het toestel hebben opgenomen in hun assortiment. 

De levertijd van het toestel in onbekend. Aanvankelijk stond bij de webwinkels aangegeven dat zij de toestellen per april uit zouden leveren, maar na de media-aandacht staat nu dat het toestel niet meer leverbaar is.

Huawei GR3

Ongelukje
Mogelijk hebben de webwinkels de pagina van het toestel te vroeg gepubliceerd. Het toestel heeft nooit een grote aankondiging gekregen, maar was wel voor distributeurs beschikbaar om te bestellen.

De Huawei GR3 lijkt sterk op de Huawei P8 Lite. Het is dus een middenklasse smartphone die op gebied van specificaties vrijwel identiek is aan dat van de Huawei P8 Lite. Maar de vormgeving, afmetingen en de processor wijken wel af van dat model.

Processor
Zo heeft de GR3 een 1.5 GHz 64-bit octacore processor van MediaTek onder de motorkap. Het toestel heeft een 5 inch groot beeldscherm met een 72pP HD-resolutie. Bovendien krijgt de smartphone 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Mooie vormgeving
De Huawei P8 Lite heeft een luxe vormgeving en dus heeft de Huawei GR3 dat ook. Zo heeft de G3 een metalen behuizing. Dit toestel weegt ongeveer 135 gram en heeft een unibody behuizing. Vanwege die behuizing is de 2200 mAh accu niet verwisselbaar.

De Huawei G3 heeft een 13 megapixel primaire camera en een selfiecamera van 5 megapixel.

Levering
Eerder zeiden beide webwinkels medio april te kunnen leveren. Maar na alle media-aandacht trokken beide webwinkels die informatie terug. Huawei heeft zelf nog niets naar buiten gebracht over een release van de GR3 naar Nederland.

Om die reden zijn er nog geen uitspraken te doen over prijzen en beschikbaarheid. Voor wie niet wil wachten is de Huawei P8 Lite een goed alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...