• Dennis
  • 0

Binnenkort zal Huawei de Honor 5C aan het grote publiek presenteren. De verwachting is dat dit op korte termijn zal gaan gebeuren. Via de Chinese keuringsinstantie Tenaa zijn inmiddels foto’s en details over de nieuwste smartphone te vinden.

Het gaat om de Honor 5C, geproduceerd door een dochterbedrijf van Huawei. Het nieuwe toestel is op dit moment nog niet gepresenteerd, maar dat zal met het verschijnen van het keuringsrapport niet lang meer op zich laten wachten. Meestal volgt de introductie van een toestel namelijk kort na het verschijnen van het keuringsrapport van de Chinese keuringsdienst.

Honor 5C Teena

Honor 5C op 28 april?

Huawei heeft zelf al verschillende keren door laten schemeren binnenkort de Honor 5C te willen presenteren. Dat zal waarschijnlijk op 28 april gaan gebeuren.

Specificaties

De Honor 5C wordt een budget middenklasse smartphone met een groot Full HD-beeldscherm van 5,2 inch. Uit het rapport van Tenaa blijkt dat de smartphone een 64-bit Kirin 650 octacore processor aan boord heeft. Mogelijk krijgt de telefoon 2 gigabyte werkgeheugen. Daarnaast zou het nieuwe model een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte hebben. Aan de achterkant van het toestel is een uitsparing onder de camera te zien, waarvan wij vermoeden dat het hier om een vingerafdrukscanner gaat.

Honor zou ook een iets duurdere en krachtigere uitvoering van de 5C uit willen brengen. Dat toestel krijgt dezelfde Kirin 650-proessor, met 3 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte.

Camera

De Honor 5C zal beschikken over twee camera’s. Ten eerste is er een 13-megapixelcamera aan de achterkant van het toestel te vinden. Selfies maken kan met de 8-megapixelcamera aan de voorkant. De fabrikant heeft niet bespaard op de accu en levert een batterij van 2900 mAh mee. Daarnaast zal de smartphone direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow draaien.

Het is nog niet duidelijk of de Honor 5C ook voor de Europese markt beschikbaar zal komen. Zo deed Huawei dat wel met de Honor 3C uit 2014, maar werd de Honor 4C niet naar Nederland of de Europese markt gebracht. Hoe dat het de 5C zit, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk krijgen we daarover meer informatie op het event dat de fabrikant mogelijk op 28 april zal houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...