Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft in China haar nieuwste toestel gepresenteerd. Het gaat om de Honor V8, een uitgebreid toestel dat mogelijk ook in Europa zal worden uitgebracht.

Dat de Honor V8 eraan zat te komen, is geen verrassing. Honor had zelf al meerdere keren op de komst van het toestel gehint, waardoor de geruchtenmachine flink op stoom kwam. De Honor V8 is op sommige punten zelfs een beter toestel dan de Huawei P9 Plus.

Honor V8

De twee modellen

De Honor V8 is beschikbaar in een goedkopere en een duurdere variant. Beide varianten beschikken over een 5,7 inch groot beeldscherm. Het verschil is dat bij het goedkope toestel, het scherm beschikt over een 2K-QHD-resolutie. Het goedkopere scherm moet het doen met een Full HD-beeldscherm.

Door het grote beeldscherm is de Honor V8 ook in omvang behoorlijk groot. De fabrikant heeft ervoor gekozen een unibody-behuizing te gebruiken, waardoor het toestel met 170 gram relatief zwaar is. Toch is het toestel lichter dan de iPhone 6S Plus van Apple.

Specificaties

Onder de motorkap beschikt de Honor V8 over de Kirin 950-processor, uit de stal van Huawei zelf. Het gaat hier om een 64-bit octacore processor, met een 2,5 GHz quad-core processor en 1,8 GHz quad-core processor. Het toestel heeft verder 4 gigabyte werkgeheugen. De goedkope variant beschikt over 32 gigabyte opslaggeheugen, terwijl de duurdere variant dubbele capaciteit heeft. De opslagcapaciteit van het toestel is verder uit te breiden met een MicroSD-kaart. Verder beschikt de Honor V8 over een dubbele camera aan de achterzijde van het toestel. De Huawei P9 heeft Leica-lenzen, maar de lenzen van dit toestel zijn niet van die fabrikant.

Prijzen en beschikbaarheid

Verder heeft de Honor V8 een krachtige accu van 3500 mAh en draait de smartphone direct uit de doos op Android 6.0, met Huawei ‘s EMUI-interface. De nieuwste Honor is alleen voor de Chinese markt uitgebracht en zal vermoedelijk later dit jaar naar Europa komen. Het goedkoopste toestel kost omgerekend 310 euro, terwijl het duurdere toestel omgerekend ongeveer 375 euro zal kosten. Het toestel is vanaf 17 mei in China te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *