• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de Huawei P10 gepresenteerd. Het is het nieuwste vlaggenschiptoestel voor 2017.

Het toestel is de opvolger van de Huawei P9 en heeft betere specificaties, terwijl het bedrijf dezelfde introductieprijs als bij zijn voorganger presenteert. Huawei heeft bevestigd dat het toestel rond 24 maart in de winkels komt te liggen voor een adviesprijs van 599 euro.

Specificaties

De Huawei P10 is voorzien van een metalen behuizing, heeft een goede kleurweergave en heeft een 5,1 inch groot Full HD-beeldscherm. Huawei heeft een nieuwe, snellere processor ontwikkeld, de Kirin 960 processor. Dit is een octacore processor bestaande uit een 2.4 GHz quadcore en een 1.8 GHz quadcore processor. De processor wordt begeleid door 4GB werkgeheugen en heeft 64GB interne opslagcapaciteit. Deze is verder uit te breiden aan de hand van een microSD-kaart tot maximaal 256 GB.

Verder heeft Huawei ook bij de P10 een dubbele camera toegevoegd, net als bij de Huawei P9. Huawei heeft ook deze camera’s weer ontwikkeld samen met de Duitse fabrikant Leica AG. De Huawei P10 heeft een nog betere 12 megapixel camera en een 20 megapixelcamera. Ook de frontcamera is een stuk beter geworden, met een resolutie van 8 megapixel.

Daarnaast is er een vingerafdruksensor door Huawei geplaatst. Deze is verwerkt in het glas en is ook te bedienen als touchpad. Verder heeft het toestel een krachtigere accu dan de Huawei P9. Het nieuwe toestel heeft een accu van 3200 mAh en is snel op te laden dankzij Huawei’s eigen Super Charge technologie. Volgens Huawei zelf is het toestel binnen 90 minuten weer vol en kun je er tenminste een dag mee vooruit.

Prijzen en beschikbaarheid

Het duurt nog even tot het nieuwe toestel ook in ons land verkrijgbaar is. Dat gebeurt mogelijk pas in de week van 24 maart. Dan verschijnen de toestellen in Nederland. Het toestel krijgt een verkoopadviesprijs van 599 euro. Dat is net zoveel als de introductieprijs die Huawei hanteerde bij introductie van de Huawei P9. Naast de Huawei P10 heeft de fabrikant ook de Huawei P10 aangekondigd voor dezelfde datum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...