• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft een nieuwe smartphone geïntroduceerd. Het gaat om de Huawei P8 Lite 2017. Het toestel komt op 1 februari in ons land beschikbaar, zo heeft Huawei bekendgemaakt.

De Huawei P8 Lite 2017 wordt verkocht tegen een prijs van 249 euro. De Huawei P8 Lite lijkt de opvolger van de variant uit 2015, maar in de praktijk blijken het om twee compleet andere toestellen die toevallig dezelfde naam dragen te gaan.

Huawei P8 Lite 2017

Huawei P8 Lite 2017 is opmerkelijke naam

De Huawei P8 Lite 2017 is een zeer opmerkelijke naam voor het toestel. Eind vorig jaar presenteerde Huawei nog de Huawei P9 Lite, waarmee het er sterk op leek dat er geen Huawei P8 Lite meer zou komen. Dat toestel werd voor het laatst vernieuwd in 2015.

Nu is er toch een toestel verschenen met die naam. Technisch gezien lijken de toestellen in de verste verte niet op elkaar. Een reden om toch voor deze naam te kiezen, is mogelijk dat de fabrikant mee wil liften op het succes dat de Huawei P8 Lite in 2015 had. Het toestel heeft een goede naamsbekendheid en begin vorig jaar gaf de fabrikant al aan meer dan 10 miljoen exemplaren van die smartphone te hebben verkocht.

Specificaties Huawei P8 Lite 2017

De Huawei P8 Lite 2017 lijkt op gebied van vormgeving sterk op de Honor 8. Helemaal gek is dat niet, want Honor is een dochteronderneming van Huawei. De Huawei P8 Lite 2017 beschikt over een 5,2 inch groot Full HD-beeldscherm en heeft een Kirin 655 processor van Huawei. De processor is samengesteld uit een quadcore processor met een snelheid van 2,1 GHz en een energiezuinige quadcore van 1,7 GHz. Het toestel wordt aangedreven door maar liefst 3 GB-werkgeheugen en heeft 16 GB interne opslagcapaciteit, die verder is uit te breiden met een MicroSD-kaart.

Verder vinden we een 12 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel en een 8 megapixel camera aan de voorkant.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P8 Lite 2017 wordt geleverd met Android 7.0 Nougat en heeft een 3000 mAh batterij. Het toestel komt vanaf 1 februari op de Nederlandse markt en gaat 249 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...