Huawei heeft de Huawei Y6 Pro gepresenteerd. De Pro-versie is de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde Huawei Y6. De smartphone krijgt een flinke accu mee en is bovendien op veel punten een verbetering van de Y6. 

De fabrikant heeft zelf weinig ruchtbaarheid gegeven aan de komst van de Y6 Pro, maar toch is de nieuwe smartphone eentje die opvalt. Dat komt vooral door de accucapaciteit van maar liefst 4000 mAh.

Huawei Y6 Pro

Verbeteringen
De Huawei Y6 Pro ziet er aan de buitenkant niet heel anders uit dan zijn voorganger uit 2015, die pas in september werd gepresenteerd. Het toestel heeft nog steeds een 5 inch groot beeldscherm en heeft nog steeds dezelfde resolutie van 720p HD. Het toestel is wel een beetje zwaarder door de krachtigere accu geworden.

Die accu is ook meteen hetgeen waar Huawei mee adverteert. Met de accu zou je in theorie de telefoon tot wel 48 uur moeten kunnen gebruiken bij intensief gebruik. Bij normaal gebruik haalt het toestel een gebruikstijd van bijna 90 uur, zo zegt de fabrikant.

Huawei heeft daarnaast de camera’s verbeterd. De Y6 Pro heeft een 13 megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. De frontcamera heeft daarnaast een 84 graden groothoeklens, zodat de gebruiker meer details op de foto kan zetten.

Snellere processor
Daarnaast heeft de fabrikant gesleuteld aan de processor. Het toestel krijgt een 1,3 GHz quad-core processor. De smartphone blijft 2 GB RAM-geheugen houden, maar de opslagcapaciteit is wel verdubbeld naar 16 gigabyte.

Prijzen en beschikbaarheid
De Huawei Y6 Pro zal dit voorjaar in de telefoonwinkels verschijnen en uit de doos draaien op Android 5.1 Lollipop. Het toestel is beschikbaar in de kleuren goud, wit en grijs. Hoeveel de Y6 Pro gaat kosten, is nog niet bekend. Het is goed denkbaar dat Huawei het toestel zal tonen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona en dan ook een prijs zal noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *