• Dennis
  • 0

Inmiddels weten we dat Huawei over een paar weken de nieuwe Huawei Mate 9 zal aankondigen. Deze week zijn er renders van twee verschillende modellen opgedoken. Eén van de beide smartphones heeft gebogen schermranden.

Daarmee wordt gespeculeerd dat het toestel weleens een waardevolle vervanger van de Samsung Galaxy Note 7 zou kunnen worden. Dat toestel werd onlangs uit productie gehaald.

Hauwei Mate 9

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is al een aantal keer de revue gepasseerd. Zo weten we dankzij renders hoe het toestel er ongeveer uit zou kunnen zien. Daarnaast zijn ook al een aantal keren specificaties uitgelekt.

Het lijkt erop dat de Chinese smartphonefabrikant plannen heeft om twee verschillende modellen van het toestel uit te brengen. Op de renders zien we een ontwerp dat al eerder verschenen is. De belangrijkste verandering is dat de knoppen op het scherm zelf zitten, waardoor op de plek van de fysieke homeknop nu een Huawei-logo staat afgebeeld. Daarnaast zien we wederom een vingerafdrukscanner.

Het andere model lijkt sterk op de Samsung Galaxy S7 Edge van Samsung. Net als bij de Samsung wil Huawei mogelijk een fysieke homeknop plaatsen, voorzien van een vingerafdrukscanner. Daarnaast heeft het toestel gebogen randen.

Manhattan en Long Island

Binnen Huawei worden de toestellen Manhattan en Long Island genoemd. Waarschijnlijk krijgt de variant met het gebogen scherm een beeldscherm met een Quad HD-resolutie en bovendien een AMOLED-scherm. Verder is er ondersteuning voor het Daydream-platform van Google aanwezig.

De Manhattan krijgt overigens een Full HD-scherm en zal waarschijnlijk wereldwijd verkocht worden. Dat terwijl de variant met gebogen scherm waarschijnlijk alleen in China uitkomt.

Specificaties

Het toestel krijgt mogelijk een Kirin 960-chipset en een 5,9 inch groot scherm. Daarnaast zullen er meerdere varianten worden geïntroduceerd, met bijvoorbeeld meer intern werkgeheugen en meer interne opslag (tot 256 GB). Daarnaast beschikken de toestellen over een dubbele camera met Leica-lenzen. De camera’s hebben een resolutie tot 20 megapixel.

Prijzen en beschikbaarheid

Donderdag 3 november presenteert Huawei haar nieuwe modellen op een speciaal evenement in het Duitse München. Waarschijnlijk krijgen we dan ook meer over de prijzen te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...