• Dennis
  • 0

Het lijkt erop dat Huawei dit jaar de nieuwe Huawei Mate 9 wil presenteren tijdens de IFA in Berlijn. Er komen steeds meer details naar buiten dat de Chinese producent het toestel in september aan het grote publiek wil tonen.

In 2014 toonde Huawei op de grootste beurs voor consumentenelektronica van Europa ook al een nieuwe smartphone: de Huawei Mate 7. Vorig jaar kwam Huawei met de Huawei Mate S en eind vorig jaar herstelde het bedrijf haar imago door de Huawei Mate 8 aan te kondigen.

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 lijkt sterk op Huawei Mate 8

De Huawei mate 9 gaat sterk lijken op de Huawei Mate 8. Het toestel wordt binnenkort al gepresenteerd en inmiddels is er een foto beschikbaar van hoe het toestel er ongeveer uit zou komen te zien. Het gaat om een foto van de behuizing. De behuizing lijkt sterk op de behuizing van de voorganger, de Huawei Mate 8. Wel zien we een verschil: er zijn twee uitsparingen voor de camera en een uitsparing voor de laser autofocus. Het lijkt daarmee zeer waarschijnlijk dat de Huawei Mate 9 een dubbele camera zal krijgen.

De vraag is alleen nog even wie de camera produceert. De Huawei Mate 9 is een high-end smartphone en daarmee lijkt het logisch dat Huawei de cameramodule laat produceren door Leica. Als dat klopt, dan is het goed mogelijk dat de Huawei Mate 9 een dubbele 12 megapixelcamera krijgt. Eén camera registreert in zwart-wit, terwijl de ander in kleur registreert.

Specificaties Huawei Mate 9

Uit geruchten blijkt dat het toestel mogelijk een 5,9 inch groot Full HD-beeldscherm krijgt. Uiteraard kiest Huawei weer voor een processor uit eigen stal: de Kirin 960-processor, die wordt aangedreven met 4 gigabyte of 6 gigabyte werkgeheugen. Het toestel komt dus in twee varianten beschikbaar.

Prijzen en beschikbaarheid

Van de prijzen weten we nog niets, maar het toestel komt mogelijk direct uit de doos met Android 7.0 Nougat. Tussen 2 en 7 september is de jaarlijkse IFA in Berlijn. Huawei gebruikte dat evenement in het verleden vaker om nieuwe producten te tonen. Het is dus goed mogelijk dat de Huawei Mate 9 dan gepresenteerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...