• Dennis
  • 0

De eerste Europese landen hebben inmiddels de Huawei Mate 9 Pro mogen verwelkomen. Het lijkt erop dat de Chinese smartphonefabrikant het toestel in een aantal Europese landen onverwacht heeft uitgebracht. Het is nog niet duidelijk of het toestel in alle Europese landen beschikbaar zal komen.

Begin november deed Huawei in München de Huawei Mate 9 uit de doeken. Daarnaast presenteerde de fabrikant een Huawei Mate 9 ‘Porsche Design’. Naast het luxere uiterlijk is de duurdere variant ook onder de motorkap een stuk beter.

Huawei Mate 9 Pro

Huawei Mate 9 Pro is uitgebreider

De Huawei Mate 9 Pro is een stuk uitgebreider dan de Huawei Mate 9. De Pro-variant is gebaseerd op de Huawei Mate 9 Porsche Design. In eerste instantie zou het toestel niet in Europa uitgebracht worden. Nu blijkt dat de smartphone toch in een aantal Europese landen beschikbaar is.

De Huawei Mate 9 Pro is in ieder geval verkrijgbaar in een aantal Scandinavische landen. Dat meldden we vorige week al op onze website. Inmiddels is dat aantal landen met nog eens een paar landen uitgebreid. Het is niet zeker of het toestel in alle landen verkrijgbaar zal zijn.

Specificaties Huawei Mate 9 Pro

De Huawei Mate 9 Pro heeft een luxer uiterlijk, maar is ook op gebied van specificaties een stuk beter dan de Huawei Mate 9. Het is dan wel zo dat het beeldscherm kleiner is, maar de resolutie van het scherm ligt veel hoger. De Mate 9 heeft een beeldschermdiagonaal van 5,9 inch, terwijl de luxere variant 5,5 inch groot is. De resolutie ligt op 1440 bij 2560 pixels en het beeldscherm is over de linker en rechterkant gebogen, terwijl het normale beeldscherm plat is.

De Huawei Mate 9 Pro heeft een Kirin 960 processor, begeleid door maar liefst 6 GB-werkgeheugen. Verder is de opslagcapaciteit uitgebreid tot 64 gigabyte. Dit uitgebreidere model is 100 euro duurder dan de normale Huawei Mate 9.

Prijzen en beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk of Huawei het toestel ook in Nederland en België uit zal brengen. De Chinese smartphonefabrikant doet vrijwel nooit aankondigingen over de release van haar smartphones in Europese landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...