• Dennis
  • 0

De Huawei Mate 9 Pro is tegen alle verwachtingen uitgebracht in delen van Europa. Het toestel is nog niet in ons land verkrijgbaar. De Huawei Mate 9 Pro is de betere uitvoering van de Huawei Mate 9. De smartphone zou aanvankelijk alleen in China uitgebracht worden, maar is inmiddels ook in een paar Scandinavische landen verkrijgbaar.

In de Scandinavische landen is het toestel een paar honderd euro duurder dan de Huawei Mate 9 en heeft betere specificaties.

Huawei Mate 9 Pro

Huawei Mate 9 Pro nog niet verkrijgbaar

De Huawei Mate 9 Pro is een verbeterde versie van de Huawei Mate 9 en is sinds kort in een aantal Scandinavische landen verkrijgbaar. Huawei kondigde de Huawei Mate 9 in november aan, tezamen met de Mate 9 Porsche Design. Laatstgenoemd toestel ziet er iets anders uit, heeft betere hardware en is samen voor en met Porsche ontwikkeld. Het toestel kost maar liefst 1400 euro en is flink duurder dan de Huawei Mate 9, die voor 700 euro verkrijgbar is.

De Huawei Mate 9 Pro is in principe hetzelfde toestel als de Huawei Mate 9 Porsche Design, maat dan zonder het Porsche logo. Daardoor is de telefoon ook een stuk minder prijzig met aan adviesprijs van 799 euro. Huawei wilde de Huawei Mate 9 Pro alleen in China uitbrengen, maar lijkt zich nu te hebben bedacht.

In Scandinavië is de smartphone inmiddels verkrijgbaar, tegen een prijs van ongeveer 800 euro.

Specificities Huawei Mate 9 Pro

De Huawei Mate 9 Pro is duurder dan de Huawei Mate 9, maar ook een aanzienlijk stuk beter. De Pro-editie beschikt over 6 gigabyte werkgeheugen in plaats van 4GB, heeft meer opslaggeheugen; 128 GB in plaats van 64GB, is voorzien van een AMOLED-scherm en heeft bovendien gebogen zijkanten, terwijl het scherm van de Mate 9 plat is. De Pro-editie is wel iets kleiner; 5,5 inch in plaats van 5,9 inch. Verder ziet het toestel er anders uit. De Huawei Mate 9 Pro heeft een fysieke thuisknop, terwijl de Huawei Mate 9 die niet heeft.

Prijzen en beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk hoeveel het nieuwe toestel gaat kosten. Het is ook niet duidelijk of het toestel naar ons land komt. De Huawei Mate 9 is wel in Nederland verkrijgbaar, tegen een bedrag van 699 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...