Huawei Mate S: je ideale maatje?

De Huawei Mate S is een zogeheten ‘Phablet’, een telefoon en tablet in één. Dit komt dankzij het grote scherm van 5,5 inch wat de Android smartphone juist ook weer zo prettig maakt. Je kunt daardoor met de Mate S genieten van bijvoorbeeld films of Tv-series, maar ook van video’s die je op het internet kunt vinden. Gamen, browsen op het web en zelfs werken gaat op dit grote scherm natuurlijk een stuk gemakkelijker.

Capaciteit
De Huawei Mate S draait op een 2,1 GHz octo-core processor, die door Huawei zelf is ontwikkeld. Hierdoor kunnen al je apps supervlot draaien. Het werkgeheugen (RAM) is 3 GB en het totale interne geheugen heeft een capaciteit van 32 GB, welke je ook nog eens kan uitbreiden met behulp van een micro SD-geheugenkaart.

De smartphone loopt op het besturingssysteem van Google; de Android 5.1 Lollipop. Dit houdt in dat je via de Google Play Store meer dan een miljoen apps kunt downloaden. Of je nu WhatsApp wilt, Netflix of Google Maps, je kunt het er allemaal vinden.

Scherm
Het scherm is met zijn 5,5 inch groot te noemen en daarom ook een zeer belangrijk pluspunt aan het toestel. Althans, als je van grote schermen houdt. Met dit formaat scherm heb je schermruimte nooit te weinig. Door de hoge resolutie kun je van alles in uitstekende kwaliteit bekijken. Alles kun je opslaan dankzij de opslagcapaciteit van 32 GB, die je zoals aangegeven desgewenst naar eigen wens kunt uitbreiden met een SD geheugenkaart. Hierdoor heb je altijd genoeg ruimte op je toestel.

Vingerafdruksensor
Met de nieuwe Fingerprint 2.0 heeft Huawei een nieuwe vorm van controle ingevoerd. Je kunt nu je vingerafdruk sensor gebruiken om je smartphone te besturen. Je kunt telefoontjes beantwoorden, foto’s maken, de helderheid aanpassen of door webpagina’s browsen zonder dat je je vinger van de sensor afhaalt.

Knokkels
Huawei zorgt met de Mate S ervoor dat je nu voor het eerst ook de knokkels van je vingers kunt gebruiken om je telefoon te besturen. Je kunt bijvoorbeeld foto’s bewerken of zelfs applicaties openen door middel van het tekenen van een letter met behulp van je knokkels.

De Huawei Mate S is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs en je kunt het toestel los kopen voor een vanaf prijs van ongeveer 640 euro.