• Dennis
  • 0

De Chinese fabrikant Huawei heeft de Huawei Mate S met Press Touch-functie toch in Nederland uitgebracht. In de Benelux is het toestel vanaf deze week verkrijgbaar. De telefoon komt nog niet in de telefoonwinkels te liggen, maar is alleen te verkrijgen via de eigen ‘vMall’ van Huawei zelf.

In 2016 begon Huawei met het uitbrengen van de Force Touch-uitvoering van de Huawei Mate S. Deze telefoon is alleen verkrijgbaar via vMall. Eerder bracht Huawei het toestel zonder de feature uit.

HUAWEI MATE S

Presentatie
De Huawei Mate S zonder Press Touch is al sinds oktober 2015 in ons land te koop. Sinds deze week is de versie met Press Touch nu ook in de Benelux verkrijgbaar. De variant werd al tijdens IF in Berlijn gepresenteerd, maar het leek erop dat het toestel niet naar de Benelux zou komen.

Nu Huawei het toestel als nog in de Benelux uitbrengt, kunnen we spreken van een verrassing.

Press Touch
Huawei bracht de Huawei Mate S met Press Touch eerder dit jaar uit. Dat was nog voordat Apple de Force Touch-feature in de iPhone 6S en 6S Plus bekendmaakte. De teleurstelling was groot toen bleek dat de Huawei Mate S die sinds oktober 2015 verkocht werd, niet beschikte over de functie.

De Huawei Mate S met Press Touch beschikt wel over die mogelijkheid. De telefoon beschikt over een 5,5 inch Full HD-touchscreen. Het scherm is drukgevoelig en meet dus hoe hard het beeldscherm wordt ingedrukt. Tijdens de presentatie demonstreerde de Chinese fabrikant dit door een sinaasappel te wegen met het scherm.

Geen afwijkingen
De Huawei Mate S met Press Touch wijkt verder niet af van de normale Huawei Mate S. Het toestel heeft een Kirin 935 processor, met een 2,2 GHz en een 1,5 GHz quad-core processor.

Prijzen en beschikbaarheid
De Huawei Mate S met Press Touch-technologie is vanaf deze week te verkrijgen. Het toestel is niet bij telefoonwinkels te krijgen, maar alleen te bestellen via vMall, het verkoopkanaal van Huawei. Het toestel is alleen verkrijgbaar in 128 GB Gold-variant en kost 800 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...