• Dennis
  • 0

Huawei heeft in de Duitse stad München de Huawei Mate 9 geïntroduceerd. Het is een smartphone waar behoorlijk naar uitgekeken werd. De Huawei Mate 9 is waarschijnlijk de meest uitgebreide smartphone van 2016.

Zo bestaat de smartphone uit een groot scherm van 5,9 inch en heeft de fabrikant gebruikgemaakt van dunne randen. Daardoor is het scherm in lengte kleiner dan bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus van Apple. Huawei heeft dus een serieuze phablet op de markt gezet.

Huawei Mate 9

Specificaties Huawei Mate 9

De Samsung Galaxy Note 7 viel weg op de phabletmarkt en de Mate 9 van Huawei lijkt nu een waardige vervanger. Op gebied van design heeft Huawei niet veel gewijzigd: wederom een massief aluminium behuizing. Het maken van één Mate 9 kost in totaal 15 uur.

Onder de motorkap vinden we de Kirin 950 processor, uit de stal van de fabrikant zelf. Mogelijk is dit de meest krachtige processor op dit moment. Het is een octacore processor, geklokt op een 2,4 GHz quadcore processor en een 1,8 GHz quadcore processor, dat de batterij goed moet doen. Verder heeft de smartphone maar liefst 4 gigabyte aan werkgeheugen en 64 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

De Huawei Mate 9 heeft dualsim ondersteuning. Er kunnen twee Nano-simkaarten worden geplaatst, of één simkaart en een MicroSD-kaart. Daarmee is de opslag uit te breiden tot maximaal 256 GB.

Camera

De Huawei Mate 9 heeft een tweede generatie dual-Leica camera. De camera bestaat uit een 12-megapixel kleurencamera en een 20-megapixel zwart-witcamera. Daardoor zijn de kleuren zeer natuurgetrouw en maakt de smartphone ook goede foto’s in omstandigheden met weinig licht. Dat komt mede door het gebruik van optische beeldstabilisatie.

Accu

De Huawei Mate 9 heeft een grote accu van maar liefst 4000 mAh met ondersteuning voor SuperCharge-technologie. Daarmee is het toestel in 90 minuten volledig op te laten. Verder heeft het toestel EMUI 5.0, het nieuwste interface van Huawei, gebaseerd op Android 7.0 Nougat. De nieuwe interface is behoorlijk rustig opgebouwd en daarmee een hele verbetering op EMUI 4.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf midden november in de Huawei Mate 9 in ons land te koop. In Nederland is het toestel alleen te verkrijgen met 4GB werkgeheugen en 64 gigabyte opslagcapaciteit. Het toestel kost 649 en is daarmee laaggeprijsd voor een high-end smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...