• Dennis
  • 0

De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft hoogstwaarschijnlijk een foto gepubliceerd van de nieuwe Huawei P10 Lite. De Huawei P8 Lite uit 2016 en de Huawei P9 Lite waren zeer succesvolle toestellen. Daarom werd al vrij snel duidelijk dat Huawei mogelijk een P10 Lite zal willen uitbrengen.

De Chinese keuringsinstantie heeft inmiddels een foto van de voor- en achterkant van een nieuw toestel van Huawei gepubliceerd. Het gaat zeer waarschijnlijk om de Huawei P10 Lite. De Lite-series van Huawei zijn bijna altijd succesvol: de P8 Lite uit 2015 was de fabrikant haar beste verkopende smartphone. De toestellen worden geroemd om de goede specificaties en relatief lage prijs.

Huawei P10 Lite

Huawei P10 Lite is aanstaande

De verwachting is dat Huawei ook dit jaar weer met een ‘lite’ variant van haar top toestel komt. De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft de geruchten gevoed door een foto van het fysieke toestel te publiceren. Uit de gepubliceerde gegevens kunnen we opmaken dat het hier hoogstwaarschijnlijk om de Huawei P10 Lite gaat.

Specificaties Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite krijgt een 5,2 inch groot Full HD-beeldscherm. Onder de motorkap vinden we een Kirin 655 processor uit de stal van Huaweizelf. De processor bestaat uit een 2,1 GHz quadcore processor en een 1,7 GHz quadcore processor, aangevoerd door 4GB werkgeheugen. Verder heeft de smartphone 64GB interne opslagcapaciteit, die verder is uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart tot maximaal 128 gigabyte.

De Huawei P10 Lite krijgt een 12 megapixelcamera aan de achterkant en 8 megapixel camera aan de voorkant. Onder de camera bevindt zich een vingerafdruksensor. Het toestel heeft een accu van 2900 mAh en draait op Android 7.0 Nougat.

Oude wijn in nieuwe zakken

Het nieuwe toestel lijkt sterk op de Huawei P8 Lite 2017, die eerder deze maand werd gepresenteerd en inmiddels in Nederland verkrijgbaar is. Onder de motorkap krijgen we dus oude wijn in nieuwe zakken. De vormgeving is wel verschillende, evenals het werkgeheugen en de opslagcapaciteit dat iets groter is.

De Huawei P10 Lite wordt mogelijk tegelijkertijd met de Huawei P10 en Huawei P10 Plus gepresenteerd. De toestellen worden waarschijnlijk gepresenteerd op zondag 26 februari in Barcelona. Een dag later gaat daar het Mobile World Congress (MWC) van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...