• Dennis
  • 0

De nieuwste smartphone van Huawei, de Huawei P10 Plus, is sinds deze week verkrijgbaar in Nederland. Het toestel is bij verschillende winkels direct uit voorraad leverbaar en krijgt een verkoopadviesprijs van 749 euro.

De smartphone is een van de meest uitgebreide smartphones die Huawei ooit heeft uitgebracht. Het toestel kan zich meten aan de onlangs gepresenteerde LG G6 en de Samsung Galaxy S8.

Specificaties Huawei P10 Plus

De Huawei P10 Plus heeft vrijwel dezelfde specificaties als de Huawei Mate 9. Op enkele vlakken is het toestel zelfs beter dan de Mate. De Huawei P10 Plus heeft een beeldschermresolutie van 1440 bij 2560 pixels en is daarmee de eerste smartphone van Huawei zelf die zo’n hoge resolutie heeft. Vorig jaar bracht Huawei nog de Porsche Design van de Huawei Mate 9 uit, maar dat toestel werkt niet officieel onder naam van Huawei uitgebracht.

Daarmee heeft de Huawei P10 dus de primeur. QHD-beeldschermen zijn bij concurrenten al vrij lang de standaard voor een high-end smartphone, maar Huawei hield een tijd lang bewust de boot af. Het verschil is amper waar te nemen, terwijl het scherm wel meer energie kost. Een reden om nu toch een smartphone met een dergelijk scherm uit te brengen, is mogelijk dat Huawei in de toekomst een VR-bril uit wil brengen.

Het gaat hier om een 5,5 inch groot beeldscherm. Dat is 0,4 inch groter dan de Huawei P10. Op gebied van specificaties lijken de smartphones behoorlijk op elkaar. Er zijn een aantal minimale verschillen, zoals bijvoorbeeld het feit dat op de P10 Plus de vingerafdrukscanner aan de onderkant van het beeldscherm heeft geplaatst, in plaats van aan de achterzijde van het toestel. De Huawei P10 Plus heeft een octa-core processor bestaande uit een quadcore 2,4 GHz processor en een energiezuinige 1,4 GHz quadcore processor, begeleid door 6GB aan werkgeheugen en 128GB interne opslagcapaciteit. Deze is te verdubbelen tot 256 GB aan de hand van een MicroSD-kaart.

Het toestel komt met een 20 megapixel en 12 megapixel camera aan de achterkant, ontworpen door Leica AG. Aan de voorzijde vinden we een 8 megapixel camera. Uit de doos draait de Huawei P10 Plus op Android 7.0 Nougat met de eigen EMUI 5.1 schil.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P10 Plus is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van 749 euro in de kleuren: Dazzling Blue, Prestige Gold, Greenery, Rose Gold, Mystic Silver en Graphite Black.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...