• Dennis
  • 0

De Huawei P10 is het eerste vlaggenschiptoestel van dit jaar dat in Nederland te koop is. Huawei heeft het toestel inmiddels in de verkoop gebracht. Het nieuwe toestel is sinds vandaag in de Benelux te krijgen kost 599 euro.

De Huawei P10 werd gepresenteerd samen met de Huawei p10 Plus tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het is het eerste officiële vlaggenschiptoestel dat in Nederland dit jaar wordt uitgebracht. De Huawei P10 is daarmee niet duurder dan de prijs van de Huawei P9 bij introductie.

Huawei P10 kost 599 euro

De Huawei P10 gaat in ons land 599 euro kosten. Dat is dezelfde prijs als die Huawei hanteerde bij de Huawei P9, bij introductie. Toch heeft de Huawei P10 flink wat vernieuwingen.

Volgens de eerste recensies is de smartphone een van de best vormgegevens smartphones van Huawei tot nu toe. Dat komt mede door de metalen behuizing en de goede kleurweergave op het scherm.

Specificities Huawei P10

De Huawei P10 heeft een 5,1 inch groot Full HD-beeldscherm. Onder de motorkap vinden we een Kirin 960 processor, de snelste processor van moederbedrijf Huawei. De chip bestaat uit een 2,4 GHz quadcore processor en een 1,8 GHz quadcore processor. Het toestel wordt begeleid door 4 GB-werkgeheugen. De interne opslagcapaciteit bedraagt 64 GB en is nog verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD kaart tot maximaal 256GB.

Overige functies Huawei P10

De Huawei P10 heeft een dubbele camera aan de achterkant van het toestel. De nieuwe camera is net als bij de Huawei P9 samen met de Duitse fabrikant Leica ontwikkeld. De camera’s bestaan uit een 12 megapixel camera en een 20 megapixelcamera. Ook de front camera maakt een update mee naar 8 megapixel.

Ten slotte heeft Huawei voor het eerst een vingerafdruksensor geplaatst in de Huawei P10. Deze is verwerkt in het glas en kan daardoor ook gebruikt worden voor Force Touch. De P10 heeft een 3200 mAh accu en beschikt over Super Charge. Daarmee kan de smartphone in 90 minuten volledig worden opgeladen.

Prijzen en beschikbaarheid

Vandaag is de Huawei P10 officieel in Nederland in de verkoop gegaan. De smartphone kost 599 euro en is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, blauw, goud en zilver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...