• Dennis
  • 0

Niet alle Huawei P10 smartphones hebben dezelfde geheugenchips. Door productieproblemen krijgen de gelukkige consumenten een snellere smartphone, terwijl andere minder gelukkigen het moeten doen met een twee keer tragere chips.

Je belandt als consument dus in een soort loterij. Toch merk je daar in de praktijk niets van, zegt Huawei CEO Richard Yu.

Problemen met geheugenchips Huawei P10

CEO Richard Yu bevestigt dat Huawei kampt met leveringsproblemen van de geheugenchips die in de Huawei P10 gebruikt worden. Het gaat om de zogenaamde UFS 2.0 en UFS 21 geheugenchips. Deze chips zijn niet voor alle Huawei P10-toestellen beschikbaar op dit moment en om die reden worden sommige smartphones uitgevoerd met de eMMC 5.1 geheugenchip.

Laatstgenoemde chip is twee keer minder snel in opslag dan de nieuwere chips. Eigenlijk weet de consument nooit van tevoren welk toestel hij in handen krijgt. Zo is het goed mogelijk dat de ene consument een snellere telefoon dan de ander krijgt. Toch zegt Yu dat consumenten in de praktijk niets van het snelheidsverschil tussen de twee chips zal merken.

Huawei zegt dat het bedrijf de chips beide uitgebreid getest heeft. Beide chips hebben de zeer strenge kwaliteitseisen die het bedrijf naar eigen zeggen heeft opgesteld doorstaan. Daardoor zou er geen verschil moeten zijn. Er is dan ook geen sprake van misleiding, ook al is het mogelijk dat klanten dat wel denken. Smartphonefabrikanten geven vrijwel nooit informatie vrij over welke chips er in het toestel worden gebruikt. Omdat de informatie vrijwel nooit naar buiten komt, heeft het bedrijf geen onjuiste informatie geven. Je zou dus kunnen stellen dat het zelfs netjes van Huawei is dat ze dit toegeven.

Welke chip heb ik?

Mocht je je toch afvragen welke chip je hebt, dan kun je dit nagaan met een benchmark app. Als de snelheid hoger ligt dan 600Mbps, heb je waarschijnlijk een toestel met UFS 2.0 of UFS 2.1 in handen. Als de schrijfsnelheid aanzienlijk lager ligt, gaat het om een smartphone met een eMMC 5.1 geheugenchip. Daardoor vallen de benchmarks wellicht iets lager uit. Toch hoeft dat bij dagelijks gebruik geen probleem te zijn, zo stelt Huawei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...