Over de Huawei P10

De Huawei P10 is op zondag gepresenteerd tijdens de Mobile World Congres in Barcelona samen met zijn grotere broer de Huawei P10 Plus. De Huawei P10 is het nieuwe top model van Huawei en beschikbaar in 8 verschillende kleuren. In deze review vertellen wij je graag meer over het nieuwe toestel van Huawei.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Huawei P10

De Huawei P10 is op zondag gepresenteerd tijdens de Mobile World Congres in Barcelona samen met zijn grotere broer de Huawei P10 Plus. De Huawei P10 is het nieuwe top model van Huawei en beschikbaar in 8 verschillende kleuren. In deze review vertellen wij je graag meer over het nieuwe toestel van Huawei.

Prachtig design van de dunne Huawei P10

Wat als eerste opvalt is het prachtige ontwerp wat Huawei heeft gekozen voor de P10. De telefoon is hetzelfde ontworpen als de P9 met een volledig aluminium body en voelt zeer stevig en goed aan. De nieuwe P10 is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren: groen, blauw, zwart, wit goud, rose goud, zilver en rose.

De voorkant

Wat direct opvalt is het 5.1 inch beeldscherm wat beschikt over een Full-HD-resolutie  van 1920×1080 pixels. Persoonlijk vinden wij het formaat van 5.1 inch perfect om op te lezen, maar is ook uitstekend geschikt om Youtube filmpjes o.i.d. op te kijken.

De homeknop met vingerafdrukscanner is verplaatst naar de voorkant en heeft drie functies gekregen. Je kan er alle drie de functieknoppen van Android mee bedienen. Als je hem tikt ga je een stap terug, en als je hem ingedrukt houdt ga je naar de home van het toestel en als slot als je eroverheen veegt komt het multi-task menu tevoorschijn. Je kan dus alles met de homeknop doen wat in de praktijk erg prettig is

Ook zit er op de voorkant van de Huawei P10 een selfie camera van Leica met maar liefst 8 mega pixels. De camera op de voorkant is niet zomaar een camera maar een “slimme” camera. Deze camera kan bijvoorbeeld gezichten herkennen en deze optimaliseren voor het aantal mensen. En

Achterkant

Ook de achterkant van de Huawei P10 is mooi afgewerkt. Je vindt er een dual camera van Leica van 12 megapixel kleuren camera en een 20 megapixel zwart wit camera. De 12 megapixel camera beschikt over een optische beeld stabilisatie en schiet werkelijk waar prachtige foto’s. Ook foto’s maken in het donker of met minder licht is geen probleem met de dual led flits en laser auto focus.
Ook heeft Huawei een uitgebreide camera interface met allerlei extra opties die je kan toevoegen aan je foto’s.

Prestaties van de nieuwe Huawei P10

Nu we het uiterlijk en de camera hebben besproken is het nu tijd voor de hardware prestaties van de Huawei P10. Het toestel wordt geleverd met Android 7 Nougat en Huawei zelf heeft een aantal software aanpassingen gedaan. Huawei heeft zogeheten machine learning toegepast. Machine learning zorgt ervoor dat apps die niet veel worden gebruikt automatisch worden gecomprimeerd, hierdoor zal het toestel ook op lange termijn sneller blijven in gebruik.

De P10 is uitgerust met een snelle octa-core HiSilicon Kirin 960 proccessor met een kloksnelheid van 2400 Mhz. Gekoppeld met een werkgeheugen van 4GB is het toestel snel te noemen.