De bewonderaars van het steeds maar bekender wordende merk Huawei, zullen weg zijn van de Huawei P8. Een smartphone met een prachtig design, nieuwste software, mooie camera en leuke extra’s. Ook is het een erg dun apparaatje van slechts 6,4 millimeter, wat erg soepel en licht in de hand voelt. Dat het toestel vergeleken wordt met de Samsung Galaxy S6 of de iPhone 6 is daarom niet zo raar. Wel leuk is dat de prijs van deze telefoon relatief laag is vergeleken met de bovengenoemde toestellen. Je hebt dus een toestel die bij de top van nu hoort, voor toch een mooi prijsje.

Camera

De Huawei P8 beschikt over een selfiecamera van 8 megapixel, wat bovengemiddelde en haarscherpe selfies als gevolg heeft. De camera op de achterkant heeft 13 megapixel, wat zorgt voor prachtige HD opnames. Ook heeft camera van de Huawei P8 leuke extra’s. Naast een dual-LED flitser, autofocus en panorama stand, heeft deze mobiele telefoon een speciale WRGB-sensor dat extra veel kleuren opvangt en de foto’s nog mooier maakt. Daarnaast bevat de camera nog tal van effecten en leuke opties die je kunt toevoegen om je foto’s nog mooier en leuker te maken.

Display

Voor een mooi, groot en haarscherp beeldscherm, zit je bij de Huawei P8 zeker goed. Het toestel beschikt over een 5,2 inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Vanzelfsprekend geeft dit een prachtig en scherp HD beeld, waarmee je ongestoord films kunt kijken of je favoriete game op kunt spelen.

Software

Een toestel als deze heeft een goede processor nodig die alles laat door draaien. Daarom bevat de Huawei P8 een krachtige 2.0 GHz outa-core processor. Ook beschikt hij over een mooie 2680 mAh batterij, die het volgens Huawei een hele dag volhoudt. Een interne opslag van 16 GB moet voldoende zijn om je favoriete apps en muziek te downloaden op je apparaat. Mocht je toch niet genoeg hebben aan dit aantal, kun je nog een geheugenkaart toevoegen van maximaal 128 GB. Met het nieuwste besturingssysteem van Android tot zijn beschikking, is dit mooie toestel van Huawei een pracht exemplaar.