Op zoek naar een budgetsmartphone die eveneens kwaliteit en met zich mee brengt? Maak kennis met de Huawei P8 Lite. Dit is het kleine broertje van de Huawei P8, maar is zeker geen afdankertje. Het toestel is iets kleiner, maar heeft een hoop overeenkomsten met zijn grote broer. Het apparaat heeft een prachtig design, nieuwste software en een geweldige camera. Voor een prijs rond de 250 euro, heb je een hoop kwaliteiten in handen.

Camera

Net als de Huawei P8, heeft ook de Lite versie een prachtige camera met zich meegebracht. Voorop bevind zich een 8 megapixel camera, waarmee je haarscherp kan videochatten of de mooiste selfies mee kan maken. Achterop zit een 13 megapixel camera, die eveneens prachtige beelden vast legt. Met deze smartphone laat Huawei zien, dat je ook budgettelefoons kunnen beschikken over prachtige eigenschappen zoals een camera die zorgt voor haarscherpe foto’s en video’s.

Display

Het beeldscherm van de Huawei P8 Lite is iets kleiner dan die van zijn grote broer, maar valt nog steeds niet over te klagen. Zijn 5 inch beeldscherm zorgt voor een mooi overzichtelijk beeld, maar evengoed nog binnen een formaat dat hij niet in de weg zit in je broekzak. Een resolutie van 720 x 1280 laat dit scherm ook nog haarscherp stralen in HD kwaliteit.

Software

De Huawei P8 Lite loopt op Android Lollipop 5.0 en is dus uitgerust met de nieuwste uitvindingen van het besturingssysteem. Het apparaat heeft een 2200 mAh batterij waarmee hij, met een beetje zuinig gebruik, de dag zal doorkomen. Met 16 GB aan intern geheugen kun je heel wat apps, muziek en foto’s opslaan op de smartphone, maar het geheugen is ook nog uit te breiden met een MicroSD-kaart van maximaal 128 GB. Zijn 1,2 GHz outa-core processor is, vergeleken met zijn grote broer, wat aan de kleine kant, maar wel krachtig genoeg om deze telefoon om volle toeren te laten draaien.

Belangrijkste Kenmerken

  1. 13 megapixel camera aan de achterkant en 8 megapixel voorop

Android Lollipop 5.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *