Over de Huawei P8 Lite 2017

De Huawei P8 Lite bestaat al een tijdje. Het toestel werd in 2015 al onder dezelfde naam uitgebracht, maar Huawei heeft in 2017 een opvolger van het toestel uitgebracht: de Huawei P8 Lite (2017). Dat is wellicht een beetje verwarrend, want het toestel uit 2017 heeft weinig raakvlakken met het toestel uit 2015.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Huawei P8 Lite 2017

De Huawei P8 Lite bestaat al een tijdje. Het toestel werd in 2015 al onder dezelfde naam uitgebracht, maar Huawei heeft in 2017 een opvolger van het toestel uitgebracht: de Huawei P8 Lite (2017). Dat is wellicht een beetje verwarrend, want het toestel uit 2017 heeft weinig raakvlakken met het toestel uit 2015.

De Huawei P8 Lite (2017) is uitgerust met allerlei functies die je anno 2017 zal verwachten. De smartphone is een midrange toestel, wat betekent dat het toestel zich in het middensegment bevindt. De prijs ligt op 249 euro (los toestel) en is voorzien van het laatste besturingssysteem van Google, Android 7.0 Nougat.

Huawei P8 Lite (2017) en zijn voorganger

De Huawei P8 Lite (2017) lijkt niet op zijn voorganger uit 2015. Het toestel is allerminst verouderd. Het toestel heeft dan ook weinig te maken met het toestel uit 2015. Huawei heeft vooral gekozen voor deze naam, omdat de Huawei P8 een behoorlijk verkoopsucces was. Daarom wil het Chinese bedrijf voortborduren op deze naam. Bovendien is de Huawei P9 Lite ook al uit en de smartphone moest toch een herkenbare naam krijgen.

Vormgeving

Deze smartphone heeft een glazen behuizing. Voor 250 euro krijgt je een smartphone met een elegante afwerking. Huawei heeft het toestel een 5,2 inch groot Full HD-display meegegeven. Daarmee is dit toestel op gebied van beeldscherm een stuk beter dan andere toestellen rond deze prijs. Alle knoppen zijn on-screen, want betekent dat er geen fysieke homebutton op dit toestel zit. De knoppen om terug, naar voren of naar het home screen te navigeren vind je dus op het scherm zelf. Wel zijn er fysieke knoppen om het geluid harder of zachter te zetten en is er uiteraard een uitknop.

Specificaties Huawei P8 Lite (2017)

De 2017 variant van de Huawei P8 Lite heeft een processor uit de stal van Huawei zelf. Het gaat hier om de Kirin 655 octacore processor. Het toestel wordt begeleid door een royale 3GB werkgeheugen, maar heeft slechts beperkte interne opslagcapaciteit tot 16GB. Wel is de opslagcapaciteit verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart. Het toestel ondersteunt tot maximaal 128 GB opslag.

De Kirin 655 chip is een octacore processor met vier kernen van 2,1 GHz en vier energiezuinigere kernen van 1,7 GHz. Deze combinatie samen moet zorgen voor een beter uithoudingsvermogen van het toestel.

Verder beschikt het toestel over de nieuwste Wifi-standaarden, Bluetooth 4.1 en een NFC-chip. Net als vrijwel alle hedendaagse smartphones beschikt de Huawei P8 Lite (2017) ook over een ondersteuning voor 4G.

Camera

Huawei heeft deze smartphone een camera aan de achterzijde van het toestel meegegeven, met een resolutie van 12 megapixel. Aan de voorzijde vinden we een 8 megapixel camera, die ervoor moet zorgen dat selfies maken een stuk scherper wordt. De camera heeft een F2.2 diafragma, wat betekent dat de smartphone redelijke foto’s kan schieten.

Verder vinden we aan de achterzijde van het toestel een vingerafdrukscanner. Dat is redelijk uniek voor een middenklasse toestel. De vingerafdrukscanner bevindt zich precies onder de lens van de camera aan de achterzijde en reageert snel. Daardoor is het mogelijk de smartphone sneller te ontgrendelen.

Besturingssysteem

De Huawei P8 Lite is behoorlijk bij de tijd. De smartphone is voorzien van Googles laatste besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. Zoals je van Huawei en Honor gewend bent, maakt de fabrikant gebruik van een eigen schil. Bij dit model is dat niet anders. Het toestel heeft EMUI 5.0 aan boord. De interface kon bij introductie op behoorlijke kritieken rekenen, omdat de fabrikant flinke aanpassingen aan het interface heeft gemaakt. Toch kwam het bedrijf al snel met een update. Op die manier werden de notificaties weer gerepareerd en is er een overzichtelijk app-overzicht. Volgens Huawei zelf heeft deze update ervoor gezorgd dat Android weer volledig werkt zoals het bedoeld is.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P8 Lite (2017) heeft een behoorlijk strak en afgewerkt design. De achterkant heeft gebolde hoeken, wat ervoor moet zorgen dat de smartphone beter in de hand ligt. Het toestel heeft een lage adviesprijs van 650 euro, krachtige hardware en is zelfs voorzien van een vingerafdrukscanner. Dit toestel is in drie verschillende kleuren beschikbaar: in het zwart, zilver en in het goud. Inmiddels is de smartphone overal in Nederland verkrijgbaar.