De Huawei P8 Lite Dual Sim heeft twee broertjes. De eerste is de Huawei P8, deze is iets beter qua specificaties, maar daarnaast ook een stuk duurder. Zijn tweelingbroer is de Huawei P8 Lite, bestaande uit precies dezelfde specificaties, maar met een verschil: de Huawei P8 Lite heeft maar ruimte voor één simkaart. Daarom heeft Huawei nog een tweede versie ontwikkeld, die de mogelijkheid bied om twee simkaarten in één toestel te plaatsen. Hierdoor ben je altijd bereikbaar op twee verschillende nummers, via hetzelfde toestel. Ideaal voor de gebruiker die zijn werk en privé gescheiden wilt houden, maar geen zin heeft om met twee toestellen rond te lopen.

Camera

Net als zijn twee broertjes heeft de Huawei P8 Lite Dual Sim een prachtige camera aan beide kanten die haarscherpe beelden maakt. Aan de voorkant bevindt zich een selfiecamera van 8 megapixel. Dit is een boven gemiddeld aantal en zorgt voor mooie foto’s en heldere videogesprekken. Aan de achterkant zit een camera met 13 megapixel, wat nóg mooiere beelden vastlegt.

Display

De Huawei P8 Lite Dual Sim heeft een 5 inch beeldscherm, wat precies een mooi formaat is. Hij is groot genoeg om overzichtelijk je mails, berichten en documenten te lezen, maar is wel nog zo klein dat hij normaal in je broekzak past. Ook op de resolutie van 720 x 1080 is niet zoveel aan te merken. Het beeldscherm zorgt voor mooie HD kwaliteit waar het, in combinatie met de grootte van het scherm, een overzichtelijk apparaat is.

Software

Het toestel heeft een redelijk kleine outa-core processor van 1,2 GHz. Toch moet dit genoeg zijn om de telefoon draaiende te houden. Ook de nieuwste versie van het besturingssysteem, Android Lollipop 5.0, maakt een hoop goed. Over het interne geheugen van 16 GB, die eveneens uit te breiden is met een MicroSD-kaart van maximaal 128 GB, valt ook niet te klagen. Gooit er nog bovenop dat het toestel een mooie 2200 mAh batterij bevat die, bij gemiddeld gebruik, de dag door komt en je kunt concluderen dat de Huawei P8 Lite Dual Sim van 260 euro, een hoop kwaliteiten heeft waar je niet omheen kunt.