De phablet liefhebber wordt gegarandeerd wild van de Huawei P8 Max, de phablet onder de phablets. Het toestel heeft een gigantisch scherm, maar blinkt niet alleen uit op dit gebied. Ook beschikt hij over een snelle en krachtige processor, grote batterij, 4G internet en een groot geheugen. Met deze smartphone ben je van alle gemakken voorzien en kom je gegarandeerd met een stukje bekijks bij je vrienden aan.

Camera

Op de camera van de Huawei P8 Max valt weinig aan te merken. De selfiecamera heeft 5 megapixels, net zoals de meeste smartphones van het moment, en zorgt voor selfies van uitstekende kwaliteit. De camera op de achterkant heeft een prachtige 13 megapixel camera met dual-LED flitser war zorgt voor haarscherpe foto’s en video’s.

Display

Waar het bij de Huawei P8 Max om draait is natuurlijk het beeldscherm. Met zijn 6,8 inch touchscreen kun je er ook niet omheen. De grootte van het scherm is ideaal voor het bekijken van films, het spelen van games, het lezen van boeken en het lezen en beantwoorden van mails. Natuurlijk wordt bellen en het toestel gebruiken met één hand wat moeilijker. Voor de gebruiker die hier vaak mee te maken heeft, heeft het toestel misschien meer nadelen dan voordelen. De resolutie van het apparaat bevat echter 1080 x 1920 pixels, wat weer zorgt voor een geweldige beeld ervaring, waardoor het beeldscherm zelf weinig nadelen bevat.

Software

Ook op de software van de Huawei P8 Max is niets aan te merken. Het apparaat loopt op de Android Lollipop 5.0 en geeft dus toegang tot de nieuwste technische snufjes van Android. Een groot pluspunt aan dit toestel is de batterij die een capaciteit heeft van 4360 mAh. Dit geeft een batterij leven tot wel 48 uur, zonder op te laden. De actieve smartphone gebruiker klinkt dit waarschijnlijk als muziek in de oren. De processor van de Huawei P8 Max is er ook eentje om trots op te zijn. Huawei heeft zelf deze octacore-processor ontwikkeld en bestaat uit 8 rekenkernen, 4 voor minimum gebruik en 4 extra voor als het apparaat actief gebruikt wordt. Hierdoor wordt, naast dat het toestel razendsnel werk, de batterij op een zuinige manier gebruikt. De smartphone heeft 64 GB aan intern geheugen. Hier kan nog 64 GB bovenop komen doormiddel van een MicroSD-kaart.