De komst van de Huawei P9 is bevestigd. De fabrikant kwam deze week met een teaser op de proppen waarin zowel de naam bevestigd is, alsook het hardnekkige gerucht dat het toestel met een duo-camera zou beschikken. Naar verwachting wordt de Huawei P9 op 6 april gepresenteerd aan het grote publiek.

De geruchtenmolen over de komst van de nieuwe smartphone is al een tijdje op stoom. De smartphone wordt het nieuwe paradepaardje van de fabrikant. Inmiddels zijn we al heel wat nieuwe details, foto’s en renders van de smartphone rijker.

Huawei P9

Presentatie Huawei P9

Huawei heeft de internationale pers al uitgenodigd voor een persconferentie. Die vindt plaats op 6 april. Wat er precies gepresenteerd zal worden, is officieel niet duidelijk. Maar de verwachting is dat Huawei op die dag de nieuwe Huawei P9 uit de doeken zal doen.

Die verwachting lijkt nu heel reëel, omdat Huawei nu ook met een teaser voor de nieuwe smartphone naar buiten is gekomen. In het filmpje bevestigt de fabrikant de komst van een nieuw toestel dat de Huawei P9 heet en dat het toestel twee camera’s aan boord zal hebben. Dat gerucht blijkt dus te kloppen.

Specificaties

De Huawei P9 zal waarschijnlijk een 5,2 inch groot Full HD-beeldscherm krijgen. Onder de motorkap stuurt Huawei’s eigen ontwikkelde Kirin 950 octa-core processor de hardware aan. De smartphone krijgt een interne opslagcapaciteit van tenminste 32 gigabyte. De nieuwste geruchten zeggen dat de smartphone ongekend dun zal zijn, namelijk slechts 6,4 mm.

Leica-lenzen

Een speciale feature van de Huawei P9 zal de duo-camera worden. Net als bij de vorig jaar gepresenteerde Honor 6 Plus zal ook dit toestel over de mogelijkheid beschikken. Daarbij zou de fabrikant de duo-camera wel flink verbeterd hebben. Beide camera sensoren hebben ieder een resolutie van 12 megapixel. De duo camera maakt het mogelijk om na het maken van de foto nog de scherpte en focus aan te passen. De lenzen zouden afkomstig zijn van fabrikant Leica. Ook dat gerucht zou kunnen kloppen, want de twee bedrijven maakten pas geleden hun samenwerking bekend.

Vingerafdruk

Naast de 12 megapixel duo-camera krijgt de Huawei P9 ook een nieuwe feature: een vingerafdruksensor. Dat onderdeel is al aanwezig bij Huawei haar andere high-end smartphones, zoals bijvoorbeeld de Huawei Mate S en de Huawei Mate 8.

Zeer goede accu

Volgens de laatste geruchten zal Huawei in de P9 een accu met maar liefst 3000 mAh willen toevoegen. In vergelijking met andere smartphones is dat zeer fors, waardoor we ervan uit mogen gaan dat de smartphone een ongekend goed uithoudingsvermogen zal hebben.

De Huawei P9 zal beschikken over een USB type-c poort. Dat betekent dat de data via de kabel sneller kan worden uitgewisseld. Bovendien is de smartphone een stuk sneller op te laden. De kabel is omkeerbaar, dus het maakt niet uit hoe de kabel in het toestel wordt gestoken.

P9-familie

Naast de P9 zelf komen er nog ‘broertjes en zusjes’ voor de P9. Zou werkt Huawei nog aan de Huawei P9, die een snellere processor, meer werkgeheugen en een grotere interne opslagcapaciteit heeft’. Daarnaast komt er ook een kleiner broertje in de familie, de Huawei P9 Lite. Dat is de mid-range uitvoering van de Huawei P9. Er staat daarnaast nog een groter formaat Huawei P9 Max op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *