• Dennis
  • 0

De nieuwe Huawei P9 is eenvoudig te repareren. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse website iFixit. De nieuwe smartphone van het Chinese merk scoort een 7 op een schaal van 10. iFixit heeft van vrijwel alle elektronische apparaten reparatiehandleidingen gepubliceerd.

De website stelt dat de smartphone gemakkelijk uit elkaar te halen is. Daardoor zijn kleine reparaties gemakkelijk uit te voeren. De hoge score van de Huawei P9 is opvallend, omdat smartphones doorgaans maar slecht uit elkaar te halen zijn.

Huawei P9

Huawei P9 krijgt hoge score

Het is bijzonder dat een smartphone een hoge score krijgt van iFixit. De P9 heeft namelijk een unibody behuizing, wat bijvoorbeeld het verwisselen van de accu onmogelijk maakt. De Huawei P9 heeft ook een geïntegreerde accu. Een accu gaat ongeveer 1000 keer opladen mee. Daardoor is het verwisselen van een accu bij veel smartphones noodzakelijk.

Voor het verwisselen van de accu moet ook de Huawei P9 deels uit elkaar gehaald worden. Maar volgens iFixit is het vrij eenvoudig de accu te verwisselen. Degene die het toestel uit elkaar haalt, moet wel weten op welke manier onderdelen in een smartphone verlijmd worden. Verder is de accu er gemakkelijk uit te halen. iFixit zegt dat Huawei de bekabeling van het toestel goed in orde heeft. Daardoor is het gemakkelijk en goedkoop de Huawei P9 te repareren.

Toch zijn er ook twee minpunten aan het toestel. De fabrikant gebruikt schroefjes die niet gangbaar zijn aan de buitenkant van het toestel. Daardoor is er een speciale schroevendraaier benodigd. Daarnaast is aan de schroeven te zien of ze een keer uit het toestel zijn gehaald. Daarmee kan Huawei zien dat het toestel een keer zonder toestemming open is geweest, waardoor de garantie komt te vervallen. Daarnaast is het niet mogelijk het beeldscherm eenvoudig te vervangen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P9 is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar en kost 599 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...