De nieuwe Huawei P9 wordt mogelijk in maart 2016 al gepresenteerd aan het grote publiek. De bedoeling was eigenlijk dat Huawei het nieuwe vlaggenschiptoestel pas in april zou introduceren, maar het lijkt erop dat de fabrikant besloten heeft de presentatie naar voren te halen.

Dat is een maand eerder dan verwacht. Vorig jaar april presenteerde de Chinese fabrikant nog de huidige flagship, de Huawei P8.

Eigen event
Waarschijnlijk kiest de fabrikant ervoor om het toestel weer op een eigen georganiseerd event uit te doeken te doen. Het gaat over een introductie in maart, waardoor we de conclusie kunnen trekken dat Huawei het evenement zelf gaat houden. Eind februari vindt het Mobile World Congress plaats. Veel fabrikanten kiezen voor die locatie om nieuwe toestellen te introduceren, maar Huawei lijkt daar opnieuw van af te wijken.

Het bedrijf presenteert zelfden echte vlaggenschiptelefoons op het Mobile World Congress. Er doen al een paar maanden geruchten de ronde over de nieuwe Huawei P9.

Huawei P9

Speculaties
Hoe de Huawei P9 eronder de motorkap precies uit zal zien, blijft koffiedik kijken. Voor nu moeten we het doen met speculaties. Het sterkste gerucht zegt dat de P9 net als de Huawei Mate 8 een Kirin 950 processor aan boord zal krijgen. Dat is een 64-bit octacore processor met een zeer snelle quad-core processor van 2,3 GHz. De overige quadcores draaien ieder op 1,8 GHz.

Specificaties
Hoewel het moeilijk is te zeggen welke processor de Huawei P9 zal krijgen, zijn er sterke geruchten over het aantal gigabyte aan werkgeheugen en het schermdiagonaal. Waarschijnlijk kiest Huawei voor maar liefst 4 gigabyte aan werkgeheugen en een schermgrootte van 5,2 inch. Het gaat hier om een Full HD-beeldscherm.

Net als andere moderne smartphones zal de P9 waarschijnlijk ook een vingerafdrukscanner geïntegreerd krijgen. Andere bronnen speculeren over de komst van een duo-camera aan de achterzijde van de telefoon, waardoor foto’s een stuk scherper moeten worden. Hoeveel megapixels de camera’s krijgen, is nog niet bekend.

Prijzen en specificaties
Het is nog onduidelijk wanneer en tegen welke prijs de Huawei P9 in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *