• Dennis
  • 0

De Huawei P9 krijgt aan het eind van deze maand een update naar Android 7.0 Nougat. Dat is het nieuwste besturingssysteem van Google. De update is bedoeld voor zowel de Huawei P9 als de Huawei P9 Plus. Huawei heeft zelf bekendgemaakt dat het van plan is een update uit te gaan rollen aan het eind van deze maand.

De update ligt in de lijn der verwachtingen. De toestellen werden begin vorig jaar april uitgebracht. Momenteel werken de toestellen nog op Android 6.0 Marshmallow. Vorige week werken de opvolgers van de Huawei P9 en de Huawei P9 Plus geïntroduceerd.

Nieuwe gezicht voor de Huawei P9 en Huawei P9 Plus

Hoewel vorige week de Huawei P10 en Huawei P10 Plus werden geïntroduceerd, krijgen ook de Huawei P9 en Huawei P9 Plus een update naar Android 7.0 Nougat. Huawei wil de oudere toestellen blijven ondersteunen.

Een belangrijk punt van verbetering, is dat Android 7.0 Nougat een nieuwe schil van Huawei heeft gekregen. Huawei heeft een eigen interface: EMUI. Inmiddels zijn we bij EMUI 5.0 aanbeland. De nieuwe interface werd vorig jaar geïntroduceerd, tegelijkertijd met de Huawei Mate 9. De nieuwe schil werd behoorlijk goed ontvangen. De afgelopen jaren kreeg Huawei een storm van kritiek over zich heen, omdat het interface niet altijd logisch in elkaar steekt. Bovendien vonden veel gebruikers het interface te kinderachtig.

EMUI 4.0 en ouder leken sterk op interfaces van Chinese producten. Om die reden vonden veel consumenten de schil maar niets. Huawei beloofde beterschap en dat is te zien in EMUI 5.0. Het uiterlijk is behoorlijk veranderd en lijkt een stuk volwassener. Daarmee wil Huawei ervoor zorgen dat meer consumenten kiezen voor de toestellen van de fabrikant.

Het is nog niet duidelijk of Huawei ook de Huawei P9 Lite een update naar Android 7.0 Nougat gaat geven. Het lijkt erop van niet, omdat de verouderde processor mogelijk geen update naar Android 7.0 Nougat zou ondersteunen.

Beschikbaarheid

De update naar Android 7.0 Nougat komt eind deze maand beschikbaar. Niet alle gebruikers kunnen de update meteen installeren. Het gaat hier om een gefaseerde uitrol, waardoor het enkele weken duurt totdat je de update tot je beschikking hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...