• Dennis
  • 0

De geruchtenmolen over de komst van de Huawei P9 is al sterk op gang gekomen en veel specificaties over het nieuwe toestel lekten de afgelopen maanden al uit. De vooraanstaande tech-insider Evan Blass maakt het nu wel heel erg bont en heeft inmiddels alle details van de Huawei P9 uitgelekt.

Dat gaat niet alleen om de specificaties, maar ook om fysieke productfoto’s. Eind deze maand of begin april zal Huawei naar verwachting de P9 aankondigen. Het is het nieuwste vlaggenschiptoestel van Huawei.
Huawei P9

Specificaties

De Huawei P9 wordt een smartphone, voorzien van een 5.2 inch groot Full HD-beeldscherm. De smartphone wordt aangedreven door Huawei’s eigen ontwikkelde Kirin 950 octa-core processor. Het toestel krijgt 3 gigabyte werkgeheugen en zal beschikken over een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte. De P9 zal beschikken over een USB type-c poort. Daardoor maakt het niet uit op welke manier de kabel aan het toestel verbonden wordt.

Net als bij de Honor 6 Plus zal ook de Huawei P9 een duo-camera met Leica lenzen aan de achterzijde van het toestel krijgen. Naar verluidt zouden de lenzen verbeterd zijn ten opzichte van de Honor 6 Plus. De Huawei P9 krijgt een duo-camera met een resolutie van 12 megapixel. Het is dankzij de duo-camera mogelijk de focus en scherpte op bepaalde objecten in de foto aan te kunnen passen. Eerder deze week maakten Leica en Huawei bekend dat ze samenwerkten en het is dus inderdaad goed mogelijk dat Huawei gebruik van de diensten van de lenzenfabrikant zal maken.

Vingerafdruk

Daarnaast zal Huawei bij de P9 aan de achterzijde een vingerafdrukscanner monteren. Huawei gebruikt al langer vingerherkenning in haar high-end toestellen, zoals bijvoorbeeld bij de Huawei Ascend Mate 7, Huawei Mate S en de Huawei Mate 8.

Accu

De details over de accu zijn om te smullen. Volgens Evan Blass krijgt de smartphone een accu van maar liefst 3900 mAh. Dat is uniek voor een smartphone van dit formaat. De Huawei P9 belooft met een dergelijke accu een goed uithoudingsvermogen te krijgen en daarmee flink te kunnen concurreren met high- end smartphones van andere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...