Naar alle waarschijnlijkheid zal Huawei op 6 april in Londen de Huawei P9 aan het grote publiek introduceren. Daarnaast is Huawei bezig met de Huawei P9 Lite, P9 Premium en P9 Max. Nu zijn er voor het eerst ook details en afbeeldingen van de Huawei P9 Lite op het internet verschenen.

Huawei heeft op 6 april in Londen een groot evenement gepland. Daarbij kunnen we al bijna raden dat het bedrijf de Huawei P9 zal gaan introduceren. Huawei werkt ook aan P9-familie, zoals de Lite en de Premium. Daarover wordt steeds meer bekend.

Huawei P8 Lite

Huawei P9 Lite is middenklasser

De Huawei P9 Lite zal naar verluidt een stuk goedkoper zijn dan zijn grote broer. De Amerikaanse site Venture Beat beschikt over afbeeldingen en informatie over de P9 Lite, die de codenaam ‘Venus’ draagt. De Lite wordt een middenklasse uitvoering. Daarmee is de Huawei P9 Lite een uitgeklede variant van de Huawei P9. Dat zou terug te zien zijn in de specificaties en het materiaalgebruik in de smartphone.

Toch zal Huawei proberen de Huawei P9 Lite net zoveel charme uit te laten stralen als zijn grote broer. Dat betekent dat de smartphone hetzelfde Full HD 5,2 inch beeldscherm zal krijgen. De behuizing van de P9 Lite zal niet volledig uit metaal bestaan, terwijl dat bij de P9 wel het geval is.

Specificaties

Daarnaast zal eronder de motorkap ook wat gewisseld worden. Zo krijgt de P9 Lite een goedkopere processor. De Huawei P9 beschikt over de nieuwste Kirin 950 processor, maar dat zien we voor de P9 Lite niet gebeuren. Wel krijgt de Lite-variant ook 3 gigabyte intern werkgeheugen. De P9 zal een duo-camera krijgen, terwijl dat bij de P9 Lite niet het geval zal zijn. Welke camera in de Lite-variant geplaatst zal worden, is nog onduidelijk.

Wel krijgt de smartphone eveneens een vingerafdrukscanner.

Prijzen en beschikbaarheid

Wanneer Huawei de P9 Lite aan het grote publiek wil tonen, weten we nog niet. Het zou kunnen zijn dat de fabrikant het toestel tezamen met de Huawei P9 uitbrengt, maar het kan ook dat het toestel later dit jaar in stilte uitgebracht zal worden, net zoals vorig jaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *