Huawei heeft de Huawei P9 Plus uitgebracht in Nederland. Het toestel is de grotere broer van de Huawei P9, die al sinds april in Nederland verkrijgbaar is. De Plus-variant is één van de beste toestellen van Huawei van dit moment.

De Huawei P9 Plus is een phablet met een beeldschermdiagonaal van 5,5 inch. Naast het grotere beeldscherm heeft Huawei nog een aantal extra functies toegevoegd aan de P9 Plus, ten opzichte van de Huawei P9.

huawei-p9-p9-plus-540x334

Huawei P9 Plus heeft Super AMOLED-scherm

De Huawei P9 Plus heeft in tegenstelling tot veel andere smartphones van het merk een Super AMOLED-beeldscherm. Dat beeldscherm is vooral beroemd vanwege zijn hoge contrast en diepe kleurintensiteit. Het beeldscherm heeft een beeldschermdiagonaal van 5,5 inch. We kunnen dus van een tablet spreken. Uiteraard heeft het beeldscherm een Full HD-beeldschermresolutie.

Specificaties

De Huawei P9 Plus heeft één van de krachtigste processoren van dit moment. Het gaat om de Kirin 955 processor, ontwikkeld door de fabrikant zelf. De processor bestaat uit een 2,5 GHz quadcore en een energiezuinige 1,8 GHz quadcore processor. De processor wordt begeleid door maar liefst 4 gigabyte aan werkgeheugen en heeft bovendien een opslagcapaciteit van 64 gigabyte.

Het toestel is één van de weinige high-end toestellen dat ondersteuning heeft voor dualsim. Het is dus mogelijk twee simkaarten tegelijk te gebruiken. De smartphone heeft een slot waarin een tweede simkaart kan worden geplaatst. Wie maar één simkaart heeft, kan het andere slot gebruiken om een MicroSD-kaartje toe te voegen. Daarmee is de opslagcapaciteit met 128 gigabyte uit te breiden.

Camera

Dit toestel heeft een bijzonder detail: twee camera lenzen. De Huawei P9 Plus heeft een dubbele camera, ontwikkeld door Leica. De twee camera’s zijn verschillend: camera 1 heeft een kleurencamera, terwijl de andere camera in zwart-wit registreert. Daardoor zijn de kleuren een stuk echter, mede dankzij de verhoogde lichtinterval. De zwart-wit foto’s zijn een stuk intenser, terwijl de kleurenfoto’s een stuk helderder zijn. Het toestel heeft beschikking over laser, diepteberekening en contrast om zo scherp te stellen.

Accu

De Huawei P9 Plus heeft een groot Super AMOLED-scherm en vergt om die reden dan ook een krachtige accu. Het toestel heeft een 3400 mAh grote accu. Uit de doos draait het toestel direct op Android 6.0 Marshmallow, wat betekent dat de Doze-functie ondersteund wordt.

Prijzen en beschikbaarheid

Dit toestel heeft uiteraard ook de vingerafdruksensor aan de achterzijde van het toestel aan boord. De smartphone is sinds vandaag in Nederland verkrijgbaar en heeft een behoorlijk prijskaartje van 749 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *