Er wordt al een tijdje gewacht op de presentatie van de Huawei Ascend P8. Nou heeft het bedrijf uitnodigingen verstuurd voor een gepland evenement op 15 april. Er wordt verwacht dat op deze datum het nieuwe topmodel van Huawei, de P8, gepresenteerd gaat worden.

Er werd al een tijdje over gesproken en geruchten gingen dat er hoogst waarschijnlijk in april een persconferentie zou worden gegeven door Huawei. Nu het officieel is kun je alvast de datum in je agenda noteren. Huawei heeft namelijk een ’Save the Date’ verstuurd naar een aantal genodigden. De persconferentie zal plaatsvinden in London. Iedereen gaat er van uit dat deze persconferentie bedoeld is om de P8 te presenteren, maar tot die tijd is het nog even afwachten wat er precies bekend gaat worden gemaakt.

Enkele informatie over dit nieuwe toestel was al gelekt, ook al blijven het natuurlijk maar geruchten. Het zal waarschijnlijk gaan om een smartphone met een 5,2 inch scherm die wordt ondersteund door een octa-core processor. Daarnaast zal er waarschijnlijk 3 GB aan werkgeheugen op het toestel aanwezig zijn, waardoor het een razendsnelle telefoon moet worden. Voor Huawei wordt dit de eerste telefoon die als besturingssysteem Android 5.0 Lollipop zal hebben.

Ontwikkelingen P8

Het bedrijf heeft een tijd geleden al aangegeven dat ze met de P8 de focus vooral hebben gelegd op de accuduur en de camera van het toestel. Met de Ascend Mate 7 heeft Huawei eerder al een toestel op de markt gebracht met een geweldige accuduur. Twee dagen zonder opladen is geen enkel probleem bij dit toestel. Als Huawei op dit aspect voor nog grotere verbeteringen gaat zorgen, kunnen ze zich erg onderscheiden ten opzichte van andere smartphones qua accuduur. Vaak is dit bij andere toestellen een lastig probleem, omdat je vaak het probleem kunt hebben dat halverwege de dag je telefoon moet worden opgeladen. Als het aan Huawei ligt zal dit in ieder geval verleden tijd zijn. Even afwachten op de persconferentie op 15 april dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *