• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft in de afgelopen 9 maanden 100 miljoen smartphones verkocht. Dat gebeurde wereldwijd, zo maakte de fabrikant bij de Chinese presentatie van haar nieuwste smartphones bekend.

Huawei heeft haar groei vooral te danken aan de productie van goedkopere smartphones. Het bedrijf verkoopt doorgaans midrange modellen tegen een betaalbare prijs. Dat heeft de fabrikant geen windeieren gelegd.

afb Huawei ascend p8

Huawei haalt verkoopdoel niet

Op de IFA introduceerde Huawei de Nova en de Nova Plus. Deze smartphones komen nu in China uit. Tijdens de Chinese introductie bevestigde Huawei al meer dan 100 miljoen smartphones in de afgelopen negen maanden te hebben verkocht. Dat lijkt reden voor een feestje, maar toch lijkt het erop dat de fabrikant in dit tempo haar verkoopdoel voor dit jaar niet zal halen.

Huawei is de tweede grootste smartphonefabrikant ter wereld. Vorig jaar verkocht het bedrijf 108 miljoen smartphones. De meeste verkopen kwamen voort uit de verkoop van budgetsmartphones.

Toch zal Huawei met dit tempo haar eigen verkoopboek waarschijnlijk niet halen. Het bedrijf heeft zichzelf een doel gesteld om dit jaar 140 miljoen smartphones te verkopen. Afgelopen zomer heeft de Chinese mobieltjesmaker haar verwachtingen al bijgesteld naar 120 miljoen. Zelf heeft Huawei dat nooit officieel bevestigd, waardoor het doel van 140 miljoen euro blijft staan. Van alle verkochte smartphones ging de Huawei P9 maar liefst 6 miljoen keer over de toonbank. Ook de Honor 8 deed het goed met 1,5 miljoen verkopen.

Andere verkoopcijfers

Van andere toestellen zijn geen verkoopcijfers bekendgemaakt. Maar het is duidelijk dat Huawei het vooral goed doet met haar budget- en midrange smartphones. Als Huawei zijn doel van 140 miljoen smartphones wil halen, zal het bedrijf de komende drie maanden nog zo’n 14 miljoen smartphones moeten verkopen. Dat zijn er 13,3 miljoen smartphones per maand. Het tempo lag de afgelopen maanden op 11,1 miljoen verkochte smartphones per maand, waardoor het maar de vraag is of het bedrijf haar doel gaat halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...