Huawei heeft in de eerste helft van dit jaar 60,5 miljoen smartphones aan de man gebracht. Daarmee is de afzet van de mobiele divisie van Huawei gegroeid met 25 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het Chinese bedrijf gaat waarschijnlijk haar doel voor dit jaar behalen. Het bedrijf wil graag 140 miljoen smartphones verkocht hebben voor het eind van het jaar. In de eerste helft van het jaar verkocht Huawei 60,5 miljoen smartphones. Dat heeft Huawei zelf bekendgemaakt.

Huawei Logo

Huawei verkoopt vooral tijdens feestdagen

De meeste smartphones worden traditioneel verkocht tijdens de feestdagen in december. In de tweede helft van ieder jaar worden er altijd meer smartphones verkocht dat in de eerste helft van het jaar. Dat zijn goede vooruitzichten voor het bedrijf, want Huawei heeft als doel dit jaar 140 miljoen smartphones te verkopen.

Vorig jaar verkocht het bedrijf zo’n 100 miljoen smartphones. De fabrikant wil dit jaar een groei van zo’n 30 procent. Gisteren deed Huawei al uit de doeken dat de omzet van het bedrijf met 40 procent is gegroeid. De omzet bedroeg ruim 33 miljard euro.

Lagere marges

Wel zijn de winstmarges die Huawei op haar producten maakt flink gedaald van 18 naar 12 procent. Daardoor is het niet helemaal zeker te zeggen hoeveel het bedrijf precies overhoudt aan de verkoop van haar producten. Daardoor is er niets zinnigs te zeggen over de echte winst van het bedrijf.

Het Chinese bedrijf geeft zelf als oorzaak van de flinke verkoopcijfers over de eerste helft van het jaar dat het goed zaken doet dankzij haar ‘premium smartphones’. Ondanks dat Huawei Chinees is, doet het bedrijf het vooral goed op de Europese markt. De Huawei Mate 8 en Huawei P9 scoren beide erg goed in Europa. Ook toestellen van vorig jaar doen het nog steeds goed. Ook in opkomende markten zoals Afrika, Azië en Zuid-Amerika gaat het steeds beter met Huawei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *