• Dennis
  • 0

De Chinese fabrikant Huawei zou werken aan een tweede Nexus smartphone. De introductie van de eerste Nexus-smartphone van Huawei, de Huawei Nexus 6P, is nog maar net achter de rug. Toch zou de fabrikant nu al bezig zijn met de ontwikkeling van de volgende smartphone uit de Nexus-serie.

De beweringen komen van de Chinese analist Pan Jiutang. Die bleek het al eerder bij het rechte eind te hebben, toen hij voorspellingen deed over de Huawei Nexus 6P. Het toestel komt mogelijk pas in het najaar van 2016 uit.

Huawei Nexus

Weinig informatie
De analist heeft nog maar weinig informatie, omdat de ontwikkeling van de tweede Nexus-smartphone zich in een erg vroeg stadium zou bevinden. De analist weet al te melden dat de volgende Nexus van Huawei zal worden gestuurd door de Qualcomm Snapdragon 820-chip.

Dat lijkt vrij logisch, want de huidige Nexus 6P wordt op dit moment aangedreven door de Snapdragon 810. We weten niet of Pan zich baseert op zijn eigen bronnen, of dat hij gewoon een logische voorspelling doet. Wel moeten we uitspraken van de analist serieus nemen, want eerder wist hij ook al correcte informatie over de productie bij Huawei te geven.

Nexus 6P
Eerder bracht Huawei de Nexus 6P uit. Dat was de eerste smartphone uit de Nexus-lijn van de Chinese fabrikant. Dergelijke telefoons worden altijd samen met Google ontwikkeld. Dit jaar kwam ook de Nexus 5X van LG uit.

Google brengt meestal één of soms meerdere smartphones per jaar uit. Het voordeel van die toestellen is dat ze vaak voorzien zijn van de nieuwste Android-versies. Google belooft de toestellen 2 jaar lang up-to-date te houden.

Verwachting
Er is maar weinig bekend over het design of de prijs van de tweede Nexus-smartphone van Huawei. Wel is duidelijk dat de smartphone waarschijnlijk pas in het najaar van 2016 wordt aangekondigd. Daarmee is er een grote kans dat het toestel zal worden uitgebracht met het besturingssysteem dat nu nog luistert naar de codenaam Android N.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...