• Dennis
  • 0

Huawei heeft geen goede wil getoond bij het oplossen van een probleem met een ontplofte lader. In China, waar de fabrikant gevestigd is, ontplofte een officiële oplader van Huawei.

De oplader was net nieuw. Na twee keer gebruik ontplofte de oplader. Huawei doet echter niets om de klant tevreden te stellen. In plaats daarvan heeft de fabrikant geprobeerd het incident binnen de muren van Huawei te houden.

Ontplofte oplader Huawei

Het gaat om een ontplofte opleider van Huawei. Na twee keer opladen begaf de lader het en ontplofte deze. Daarop plaatste de gebruiker een foto van de stekker op de Chinese variant van Twitter, Weibo. Daarbij schreef de gebruiker dat het om een nieuw lader ging. De lader wordt onder meer standaard meegeleverd bij de Huawei Mate 9.

Huawei was niet blij met de publiciteit en heeft er tot nu toe alles aangedaan om niet in de publiciteit te komen. De bedoeling was dat dit incident binnen het kantoor van Huawei zou blijven. Om die reden heeft het bedrijf een officiële waarschuwing naar de gebruiker gestuurd, dat de foto’s en het verhaal van de Chinese website verwijderd moesten worden. Daarop heeft de gebruiker eieren voor zijn geld gekozen en de berichten inderdaad verwijderd.

Huawei maakt geen goede sier

Huawei maakt daar geen goede sier mee, zo vinden critici. Het bedrijf had beter de lader kunnen onderzoeken en een nieuwe opsturen. In plaats daarvan koos het bedrijf voor een opmerkelijke strategie. De lader werd inderdaad opgehaald voor verder onderzoek, maar stuurde ook meteen een elektricien naar het huis van de klant. De elektricien heeft ter plekke de bedrading van het huis van de klant nagelopen, om uit te sluiten dat de lader is ontploft door een fout in het huis van de gebruiker.

De bedrading bleek echter in orde en het probleem moet gezocht worden in de oplader. Tot op heden heeft Huawei de verantwoordelijkheid voor het incident nog niet genomen. De fabrikant geeft aan de oplader eerst verder te willen onderzoeken en uitvoerige tests te willen doen, voordat het bedrijf maatregelen neemt.

Een reactie “Huawei wil geen berichtgeving over ontplofte oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...