• Dennis
  • 0

Het lijkt erop dat de Chinese smartphonefabrikant Huawei achter de schermen bezig is met de introductie van een nieuwe smartphone serie. Die geruchten gaan al een tijdje. De belangrijkste reden is dat volgende week de IFA in Berlijn weer begint. Dat is de grootste beurs voor consumentenelektronica in Europa.

Huawei zou mogelijk een opvolger van de Huawei Mate S of de Huawei Mate 8 willen introduceren. Huawei zelf zegt dat deze geruchten niet kloppen, maar stelt dat het bedrijf een compleet nieuwe smartphoneserie uit wil brengen.

afb Huawei ascend p8

Nieuwe smartphones van Huawei

Er komt mogelijk voorlopig geen opvolger van de Huawei Mate S en de Huawei Mate 8. Daarmee breekt het bedrijf met een traditie; tot nu toe bracht de fabrikant ieder jaar een nieuw toestel in de Mate-serie uit. Een topman van Huawei stelt dat het bedrijf van plan is een nieuwe smartphone uit te brengen, die niet tot de Mateserie behoort.

De topman van het Chinese bedrijf wil de beurs in Berlijn gebruiken om een geheel nieuwe smartphoneserie te introduceren. Het gaat hier mogelijk om midrange-toestellen. De toestellen zullen mogelijk verkocht worden tegen een prijs van tussen de 200 en 500 euro. Wat het Chinese bedrijf voor ons in petto heeft, is nog niet duidelijk. Zo zou Huawei werken aan een smartphone met de codenaam ‘Nova’, maar specificaties over dat toestel zijn er niet.

Huawei Mate 9 verschijnt later

De Huawei Mate 9 en de Mate S2 zullen mogelijk wel verschijnen, maar mogelijk pas later. Het lijkt er sterk op dat de fabrikant de IFA niet zal gebruiken om een nieuw toestel in de Mate serie aan te kondigen. Dat betekent niet meteen dat er geen opvolgers binnen de serie zullen verschijnen. De topman van Huawei zegt dat er binnen enkele maanden een opvolger voor de Huawei Mate 8 beschikbaar zal komen. Vorig jaar presenteerde het bedrijf de Mate 8 pas aan het einde van het jaar en het lijkt erop dat nu hetzelfde patroon gevolgd wordt.

Op vrijdag 2 september start de IFA in Berlijn weer. Veel smartphonefabrikanten presenteren tijdens de beurs nieuwe smartphones. Huawei is op donderdag 1 september aan de beurt met een grote persconferentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...