De gebruiker die met zijn telefoon wil bellen, sms’en en WhatsAppen en verder geen speciale functies nodig heeft, zal blij zijn met de komst van de Huawei Y360. Het toestel blinkt niet uit in zijn specificaties, maar is wel van alle mogelijkheden voorzien. Het meest aantrekkelijke in dit verhaal is de prijs van het toestel; vergelijk verschillende aanbieders voor de goedkoopste aanbieding voor de Y360.

Camera

Een toestel voor een lage prijs als deze, heeft niet dezelfde kwaliteiten als de nieuwste en duurste toptoestellen. Ook de camera van de Huawei Y360 is daarom niet buitengewoon. Op de achterzijde zit een 5 megapixel camera en op de voorkant is dit er een van 2 megapixel. Prima om snel een selfie of kiekje mee te maken. Maar verder is het geen een die de boeken in kan. Toch wordt er met een dual-LED flitser en enkele andere opties, wat extra luxe aan toegevoegd en zal hij voor een persoon die de camera nauwelijks gebruikt, weinig irritaties opleveren.

Display

Erg fijn aan de Huawei Y360 is zijn formaat. Smartphones worden tegenwoordig steeds groter, maar dit toestel doet hier niet aan mee. Met zijn 4 inch beeldscherm is het een compact apparaatje die gemakkelijk in je broekzak glijd en handig is om mee te nemen. De resolutie van 480 x 854 geeft geen full HD beeld, maar is goed genoeg om gemakkelijk mee te werken.

Software

De Huawei Y360 loopt op Android KitKat 4.4.4 en heeft dus niet de nieuwste, maar loopt redelijk gelijk met andere besturingssystemen. Ook de 1,2 GHz processor en de 1730 mAh batterij zijn mooie specificaties voor een toestel in deze prijsklasse. Ook de optie om een Dual Sim te gebruiken is aanwezig, wat toch weer een mooi eigenschap toevoegt. Het enige echte nadeel dat het toestel bevat is het interne geheugen van slechts 4 GB. Een halve GB wordt al gebruikt als werkgeheugen, waardoor er nog 3,5 GB overblijft om te gebruiken. Gelukkig is er wel de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een MicroSD-kaart van maximaal 32 GB, maar dit is dus eigenlijk wel een moeten in dit verhaal om de telefoon redelijk te gebruiken.