Voor de gebruiker die een goed, betrouwbare smartphone wil hebben, maar daar niet veel geld voor wil betalen is de Huawei Y625 wellicht een uitkomst. Deze smartphone heeft een goede processor, waar je met gemak gebruik kan maken van je camera, muziek en social media, zonder problemen op te lopen van een trage telefoon. De prijzen voor deze smartphone beginnen vanaf 120 euro (september 2015). Hierdoor heeft het apparaat geen speciale eigenschappen, maar is voor de iets minder actieve smartphonegebruiker een ideaal toestel

Camera

Een 8 megapixel camera met LED flitser heeft deze telefoon tot zijn beschikking. Autofocus en gezichtsherkenning zitten hierbij inbegrepen om het fotograferen makkelijker te maken. De telefoon maakt foto’s met een resolutie van 3264 x 2448 pixels. Als je een filmpje wilt opnemen dan gaat dat in een resolutie van 1920×1080 pixels met 30 frames per seconde. Aan de voorkant zit een 2 megapixel camera. Dit is niet haarscherp, maar voor een vlugge Snapchat prima te gebruiken.

Display

De Huawei Y625 heeft een 5 inch display, wat in eerste instantie als muziek in de oren klinkt. Toch begint het nadeel bij de scherpte van het beeld. Met een resolutie van slechts 480×854, worden de pixels uitgerekt en krijg je te maken met een wat korrelig beeld. Wel is het scherm gemaakt van een soort materiaal, wat ervoor zorgt dat de kleuren extra helder en mooi zijn. Voor een toestel in zijn prijsklasse, krijg je een prima scherm in de hand gelegd

Software

Het besturingssysteem op de Huawei Y625 is Android KitKat 4.4, met als userinterface Huawei Emotion-UI. De processor in deze smartphone is een 1.2 GHz quad-core, de grafische processor die erin zit is een Qualcomm Adreno 302, deze zorgt voor mooie en vloeiende beelden op je beeldscherm. Met een werkgeheugen van 1 GB is het met gemak mogelijk om meerdere apps tegelijk open te hebben. De telefoon heeft een intern geheugen van 4 GB en kan met een MicroSD-kaart uitgebreid worden tot maximaal 36 GB. Een totaal aan 40 GB, is meer dan genoeg voor al je films, foto’s, contacten en applicaties.

In de Huawei Y625 zit een 2000 mAh Lithium-ion Polymeer die ervoor gemaakt zijn om zich heel snel weer op te laden. Met deze batterij kun je rond de 500 minuten bellen, voordat de batterij leeg is.