De Huawei Y635 is voor mensen die niet houden van stil zitten. Dankzij de innovatieve batterij die de smartphone bevat, is de batterij snel weer opgeladen, waardoor je snel weer leuke dingen kunt gaan doen. Als je dan toch leuke dingen aan het doen bent, kun je die altijd meteen delen met je vrienden. Deze mobiele telefoon heeft namelijk toegang tot 4G internet, waardoor je overal optimaal bereikbaar bent. Een leuk einde van deze opsomming is dat het toestel slechts 150 euro kost. Je krijgt dus een mooi toestel, voor een lage prijs.

Camera

Deze smartphone heeft een 5 megapixel camera aan de achterzijde van de telefoon en 2 megapixel aan de voorzijde. Dit is niet buitengewoon scherp, maar goed genoeg voor een paar snelle foto’s tussendoor. Beide camera’s beschikken over gezichtsherkenning, autofocus en Geo-tagging. Geo-tagging koppelt de locatie waar de foto gemaakt is met de foto. Daardoor weet je altijd waar je de foto genomen heb. De camera aan de achterzijde heeft ook nog een LED flitser, zodat je ook in donkere omgevingen opnames kan maken.

Display

Op de Huawei Y635 zit een groot, 5 inch beeldscherm. De resolutie van de display is 480 x 854 pixels, wat erg weinig is voor een beeldscherm van deze grootte. Hierdoor kan het beeld wat korrelig overkomen, maar er valt evengoed goed mee te werken. Het beeldscherm type is IPS-LCD waardoor je er hele mooie kleuren op ziet. Zwart is bijvoorbeeld echt zwart en niet, zoals bij andere beeldschermen, een grijsachtige kleur.

Software

De Huawei Y635 heeft Android KitKat 4.4 als besturingssysteem. Dit besturingssysteem loopt op een 1.2 GHz quad-core processor. In deze smartphone zit ook een grafische processor die ervoor zorgt dat je video’s en applicaties niet stoterig in beeld komen. Het interne geheugen bevat 4 GB aan opslag, wat aanzienlijk weinig is. Wel is er gelukkig de mogelijkheid tot het vergroten van de opslagcapaciteit met een MicroSD-kaart van maximaal 32 GB. De batterij in deze mobiel is een 2000 mAh Li-Po batterij, die zijn ervoor gemaakt om extra snel weer op te laden, zodat je je nooit hoeft te vervelen.