• Dennis
  • 0

Consumenten die een mobiele aansluiting hebben bij KPN, Vodafone of een van hen dochterbedrijven zoals Telfort, Simyo of Yes Telecom en een nieuwe simkaart met NFC-chip hebben, kunnen hun smartphone gebruiken om daarmee in te checken in het openbaar vervoer.

De smartphone kan gebruikt worden om in- en uit te checken in het Nederlandse openbaar vervoer. Momenteel werkt de ondersteuning alleen op de nieuwste Android-toestellen en moet de consument een speciale simkaart hebben.

Grootschalige proef inchecken met smartphone

Inchecken met de smartphone wordt de vervanger voor de OV Chipkaart. Duizenden Nederlanders kunnen meedoen aan de proef. De proef gaat vanaf vandaag van start en is alleen bedoeld voor abonnees van KPN, Vodafone, Telfort, Simyo en Yes Telecom. Die providers hebben simkaarten beschikbaar waarin NFC ondersteund wordt.

Verder heeft de deelnemer een smartphone nodig met een NFC-chip en bovendien werkt dit momenteel alleen op Android smartphones met Android 4.4 KitKat of hoger.

Aanmelden

Om gebruik te kunnen maken van de proef, dienen nieuwe deelnemers zich aan te melden via www.ov-chipmobiel.nl. Daarna kan de deelnemer de OV-Chip mobiel app downloaden en deze gebruiken als vervangende OV-Chipkaart. Klanten van Vodafone kunnen dat doen met de Vodafone Wallet-app.

Nadat alle stappen zijn uitgevoerd kunnen deelnemers gebruikmaken van hun smartphone bij het inchecken. Dit kan door de smartphone voor het paaltje te houden. Omdat de smartphone gebruikmaakt van de chip op de simkaart, is het zelfs mogelijk in te checken als de smartphone uitstaat, bijvoorbeeld als de batterij leeg is.

Grotere proef

De OV-bedrijven doen de proef om het betalen in het openbaar vervoer makkelijker te maken. Het is de tweede, grotere proef met NFC-chips. Als de proef succesvol is, wordt de proef nog verder uitgebreid. Momenteel kunnen alleen gebruikers van Android-toestellen deelnemen, omdat Apple nog geen toegang heeft gegeven aan NFC-chips.

Daarnaast gaat Translink, het bedrijf achter in- en uitchecken, ook een proef doen met de bankpas of creditcard als vervanger van de OV-chipkaart. Studenten kunnen niet deelnemen aan de OV-proef, omdat deze alleen bedoeld is voor reizigers die een volledig bedrag op saldo betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...