Het nieuwe toestel van LG, de LG G Flex 2, is een opvallend nieuw toestel dat vanaf deze week in de Nederlandse winkels te verkrijgen is. Door het gebogen scherm onderscheidt het toestel zich van andere smartphones. Dit is niet het enige dat indruk maakt, ook de hardware die in het toestel is geplaatst is zeer noemenswaardig.

De naam geeft natuurlijk al prijs dat het om een flexibele mobiel gaat. Hierbij hoef je niet te verwachten dat je het toestel bijna kan dubbelvouwen, maar het scherm is al iets gebogen. Door het Curved OLED-scherm is dit namelijk mogelijk. Ook is het mogelijk het toestel iets verder door te buigen, maar niet veel verder dan de stand waarin het apparaat normaal gesproken in verkeerd.

Voordelen van een gebogen scherm

Je zult je gelijk afvragen wat nou precies de voordelen zijn van zo’n gebogen scherm. Is het alleen een manier van LG om meer klanten te winnen of heeft het ook daadwerkelijk voordelen? Het antwoord is kort en bondig. Ja, het heeft daadwerkelijk voordelen. Het toestel is namelijk steviger dan menig andere smartphone. Ook kan het toestel klappen beter opvangen, mocht het toestel per ongeluk een duik richting de grond maken. Doordat het scherm gebogen is, heb je minder kans op barsten in het scherm, omdat het scherm niet met de volledige oppervlakte de grond zal raken. Ook is het qua functionaliteit een voordeel. Wanneer je het toestel in je broekzak houdt, zul je voordelen hebben wat betreft de vorm. Het 5,5 inch scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels is gebogen en past daardoor makkelijker qua vorm in je broekzak dan een recht toestel. Ook wanneer je belt, zul je voordelen vernemen van de vorm, waardoor het toestel beter aansluit rond je hoofd.

afb lg g flex 2

Verdere specificaties van de LG G Flex 2

Natuurlijk is een gebogen scherm niet het enige wat je kan doen beslissen om een smartphone aan te schaffen. Ook de overige hardware moet je aanspreken en aansluiten op je behoeftes. De smartphone beschikt namelijk over de gloednieuwe Snapdragon 810 processor, waardoor het het eerste toestel is dat hierdoor wordt ondersteund. De acht kernen die in deze processor aanwezig zijn zorgen voor een gigantisch snelle telefoon en leveren uitstekende prestaties. Verder is er 2 GB aan werkgeheugen beschikbaar en is de opslagcapaciteit maar liefst 16 GB, die overigens is uit te breiden door middel van een Micro SD kaart in het toestel te plaatsen. Daarnaast beschik je over een camera van 13 megapixels die over optische beeldstabilisatie beschikt. Ook is er een 2,1 megapixel camera aanwezig voor de selfies. Als dat niet alles is, heb je ook nog eens de beschikking over het nieuwe besturingssysteem van Android, namelijk Android 5.0 Lollipop. Dus mocht je niet zijn overgehaald door het gebogen scherm, dan zullen deze specificaties je alsnog kunnen overhalen het toestel aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *