Al sinds eind 2014 is iedereen volop aan het speculeren wanneer de Xperia Z4 op de markt zal verschijnen. En nog belangrijker, hoe gaat het toestel eruit zien? Er is officiƫle informatie over het toestel uitgelekt, waardoor het erop lijkt dat de komst van het nieuwe topmodel steeds dichterbij komt. Voor veel mensen is het een lang verwacht teken van leven, omdat de aankondiging van het toestel nog niet officieel gedaan is.

Er wordt al lang over gesproken, maar tot nu toe werd er nog geen informatie prijs gegeven over de Xperia Z4. Daar is verandering in gekomen sinds de gelekte documenten. Wat direct duidelijk is, is dat Sony de weg die het is ingeslagen verder wil bewandelen. Het gaat hier voornamelijk om het design dat Sony vernieuwde bij de voorganger van de Xperia Z4.

Design

Sony hecht veel waarde aan een herkenbaar design. Naast dat moet het design natuurlijk mooi ogen. De OmniBalance design filosofie die Sony hanteert moet voor deze aspecten zorgen. Belangrijke aspecten die hierin terug moeten keren zijn de strakke lijnen die Sony altijd verwerkt in deze reeks toestellen, maar ook de afgeronde hoeken en zijdes. Het materiaal dat Sony hierbij gebruikt bestaat uit een metalen frame voorzien van glazen platen aan de voor- en achterzijde. Door deze lijn structureel door te zetten, werkt Sony aan een herkenbaar toptoestel die op het eerste oog door de gebruiker direct wordt herkend.

Update van de Xperia Z3

Waarschijnlijk wil Sony het oude model een vernieuwende impuls geven door het toestel op een aantal fronten aan te passen. De processor die naar verluid in het toestel wordt geplaatst is de nieuwe Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor. Waarschijnlijk zal het toestel over drie of 4 gigabyte aan werkgeheugen beschikken. Het is nog niet duidelijk wat er precies voor beeldscherm in het toestel geplaatst gaat worden. Het kan maar zo zijn dat de versie in de VS er anders uit komt te zien dan in Europa. De grootte wordt in ieder geval geschat op 5,2 inch, maar of het een Full HD scherm of een QHD scherm betreft is allerminst duidelijk. Het gerucht gaat dat alleen in de VS een versie met een QHD scherm wordt geleverd, wat kwalitatief een betere prestatie levert dan een Full HD scherm.

Onduidelijkheden

Lang niet alles is nog duidelijk. Misschien zijn er alleen maar meer vragen gekomen door de gelekte informatie. Zo is er namelijk een uitgang onderaan het toestel waar niet duidelijk van is waarvoor die zal dienen. Het zou zomaar kunnen dat het een HD audio uitgang is of een video-uitgang. In ieder geval wordt het afwachten op de aankondiging van de Xperia Z4 voordat deze vraag beantwoord kan worden. Wanneer we de presentatie van het nieuwe toestel kunnen verachten wordt geschat ergens in April, maar dat is nog niet bevestigd door Sony. Nog even geduld dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *