In september brengt Apple een nieuwe versie van de iPhone uit. Naar verluidt zal het hier gaan om een tussenvariant, omdat het bedrijf uit Cupertino over wil stappen van een tweejaarlijkse naar een driejaarlijkse vernieuwingscyclus. Over de iPhone 7, die vermoedelijk in 2017 zal verschijnen, zijn al een aantal details uitgelekt.

Aan de geruchtenmolen betreft de iPhone 7 kunnen we weer een nieuw gerucht toevoegen: Apple zou van plan zijn in een deel van de iPhone 7-modellen een chip van Intel in te bouwen.

iPhone 7 Intel chip

iPhone 7 krijgt Intel chip

Het gaat hier om de chip van het modem, zo beweert Bloomberg op basis van informatie van bronnen binnen de productieketen van Apple. De modemchips zullen toegevoegd worden aan de Amerikaanse toestellen die door AT&T worden verkocht en de smartphones die buiten de Verenigde Staten worden verkocht.

Andere iPhone 7-toestellen krijgen een modem van Qualcomm. Heel verrassend is het nieuws dat Intel de modemchip voor sommige iPhone 7-varianten zal produceren, niet. Eerder werd al bevestigd dat er 1000 medewerkers van Intel bezig waren met de ontwikkeling van de modemchips voor de iPhone 7. Een topman van Qualcomm, de rivaal van Intel, gaf eerder al aanwijzingen dat het bedrijf uit Cupertino voor Intel zou kiezen.

Apple neemt minder risico

Met de keuze voor Intel heeft Apple nu twee fabrikanten van modemchips in huis. Intel produceert een deel van de iPhone 7-productie, evenals Qualcomm. De toestellen voor het Amerikaanse netwerk van AT&T zullen beschikken over de chip van Intel, terwijl de toestellen van Verizon en de Chinese toestellen een Qualcomm-chip zullen krijgen. Dat heeft ermee te maken dat de netwerken van Verizon en de Chinese providers werken aan de hand van CDMA.

Door voor twee fabrikanten te kiezen, kan Apple het risico spreiden. Zo is het bedrijf uit Cupertino dan minder afhankelijk van één fabrikant. Bovendien kan Apple de fabrikanten elkaar in de toekomst tegen elkaar op laten bieden. Daardoor zal de prijs van een chip zakken. Qualcomm krijgt naar verluidt zo’n 15 dollar per geleverde chip. Hoeveel Intel krijgt, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *