• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus wil mogelijk stoppen met het gebruik van een invitesysteem. Bij de lancering van de OnePlus en OnePlus 2 moesten potentiële klanten over een uitnodiging beschikken om een toestel te mogen kopen. De fabrikant heeft al maanden last van tegenvallende verkopen. Daardoor moest het bedrijf de prijzen van de toestellen regelmatig (tijdelijk) verlagen of tijdelijk het uitnodigingensysteem uitschakelen.

Het lijkt erop dat OnePlus voor de lancering van de OnePlus 3 ervoor kiest geen invitesysteem meer te gebruiken.

OnePlus 3

Geen invites voor OnePlus 3

De OnePlus 3 zal waarschijnlijk geen uitnodigingensysteem meer kennen. Toen OnePlus met het invoeren van het systeem begon, wist het merk een behoorlijke hype te creëren rondom haar nieuwste toestel. Dat leverde het bedrijf behoorlijk wat gratis marketing op, want er waren maar vrij weinig invites beschikbaar. Toen de OnePlus One vaker geproduceerd kon worden, kwamen er meer invites beschikbaar. Later werd het toestel voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Ook bij de OnePlus Two en de OnePlus X werd gebruikgemaakt van het invitesysteem. Door tegenvallende verkoopcijfers moest de fabrikant het systeem al eerder afschaffen.

Geen terugkomst van het systeem

Het invitesysteem komt waarschijnlijk ook niet meer terug. De fabrikant bestaat inmiddels bijna drie jaar en het in die tijd al drie smartphones uitgebracht. In die tijd heeft OnePlus de productie op peil en dus is het niet meer nodig het invitesysteem weer her in te voeren. Veel aanhangers van het Chinese merk hopen dat ook dat de fabrikant ervoor kiest om bij het uitbrengen van de OnePlus 3 het systeem voorgoed af te schaffen.

Een medeoprichter van OnePlus, Carl Pei, hield onlangs een peiling op Twitter. Hij vroeg zijn volgers wie er uitkijkt naar een comeback van het invitesysteem. De meeste volgers reageerden negatief op die tweet. Sindsdien heeft Pei er geen woord meer over gerept. Even later twitterde hij: “Het ligt veel beter in de hand dan de OnePlus One’. Het lijkt erop dat hij daarmee doelt op de komst van de OnePlus 3.

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 3 komt in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar. Dat heeft de medeoprichter zelf naar buiten gebracht. Inmiddels zijn er al verschillende foto’s gelekt. Over de prijs van het toekomstige toestel is nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...