• Dennis
  • 0

Het nieuwste besturingssysteem van Apple wordt steeds populairder onder de gebruikers van de iPhone, iPad en iPod, de zogenoemde iDevices. In de afgelopen twee weken downloadden miljoenen gebruikers van Apple de nieuwe updates naar iOS 10.

Daarmee draait op dit moment op 60 procent van alle toestellen van Apple inmiddels het nieuwste mobiele besturingssysteem. De adoptiegraad van de software stijgt gestaag. In de afgelopen twee weken maakte het besturingssysteem een behoorlijke groei door.

iPhone 7 Plus Jet Black

iOS 10 groeit met 6 procent

Uit de laatste cijfers van Apple blijkt dat 60 procent van alle iDevices inmiddels voorzien is van iOS 10. In twee weken tijd groeide het aantal gebruikers van het nieuwste besturingssysteem met 6 procentpunt ten opzichte van de vorige cijfers, begin oktober. Het besturingssysteem werd op 13 september uitgebreid.

Mogelijk wordt de stijging vooral veroorzaakt door de uitlevering van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. IOS 10 is standaard op deze apparaten geïnstalleerd.

Begin deze maand draaide nog 64 procent van alle iDevices op iOS 10. 38 procent van alle iDevices draait op dit moment op iOS 9. 8 procent van alle iDevices gebruikt nog iOS 8 of lager. De groei van iOS 10 is ten koste gegaan van iOS 9, dat steeds minder gebruikt wordt.

Mixpanel

Marktonderzoeker Mixpanel voerde een soortgelijk onderzoek uit. Uit dat onderzoek blijkt dat Apple de cijfers zelf iets negatiever voorstelt dan ze zijn. Mixpanel stelt dat op 25 oktober 73,4 procent van alle toestellen van Apple gebruikmaakt van iOS10. Het onderzoeksbedrijf komt aan die cijfers door te meten aan de hand van advertenties. Advertenties registeren welk toestel gebruikt wordt en welk besturingssysteem daarbij hoort. Daardoor lijkt het erop dat Mixpanel iets realistischere cijfers heeft dan Apple.

iOS 9 draait volgens Mixpanel op nog zo’n 22,2 procent van alle iDevices. Het aandeel van iOS 8 of lager valt zelfs de helft lager uit dan de cijfers van Apple zelf: 4,4 procent.

iOS 10

iOS 10 is het laatste besturingssysteem van Apple en geschikt voor alle smartphones, tablets en muziekdragers van Apple. Alle apparaten met een Apple A6-procesor of hoger zijn geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...