• Dennis
  • 0

De decembermaanden hebben het aandeel van iOS 10 goed gedaan. Door de aanschaf van nieuwe iPhones, iPads en iPod Touch gebruiken nu meer mensen het nieuwste besturingssysteem van Apple.

Op dit moment draait 76 procent van alle apparaten van Apple inmiddels iOS 10. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Apple zelf. Volgens onderzoeksbureau Mixpanel ligt het aandeel echter hoger.

iOS 10

iOS 10 wordt populairder

Het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple is ten opzichte van vorige maand flink populairder geworden. De nieuwste cijfers tonen aan dat op 76 procent van alle ‘iDevices’ iOS 10 is uitgerust. Dat is een groei van 13 procentpunt in vergelijking met vorige maand.

Het besturingssysteem werd op 13 september door Apple geïntroduceerd. Zoals altijd gaat het hogere aandeel van het nieuwste besturingssysteem ten koste van oudere besturingssystemen. Begin december draaide nog 63 procent iOS 10. Toen was op 29 procent van alle iDevices iOS 9 te vinden.

Inmiddels zijn de cijfers veranderd. 6 procent van alle iDevices draait nu iOS 10, het aandeel iOS 9 zakte naar 18 procent van de devices. Slechts 6 procent van alle devices draait nog op iOS 8.

Groei door decemberdagen

De groei wordt voornamelijk veroorzaakt door de decembermaand. Zo gaf Apple een gratis extraatje bij aanschaf van een iPhone op Black Friday. Daarnaast geven veel mensen een iDevice cadeau aan familie. De cijfers van Apple zijn overigens nog redelijk laag. Marktonderzoeker Mixpanel denkt dat op 84,6 procent van alle devices momentele iOS 10 draait. Mixpanel komt aan die cijfers door te kijken naar de mobiele besturingssystemen middels advertenties. iOS 9 draait op 12,2 procent van de devices. Slechts 3,1 procent gebruikt nog een ouder besturingssysteem. Het is opvallend dat de cijfers van Apple nu meer overeenkomen dan in de vorige rapportage.

iOS 10 draait op alle smartphones, tablets en muziekspelers die beschikken over een A6-processor of hoger. Dat betekent dat het besturingssysteem geschikt is voor de iPhone 5 tot en met de iPad Pro 9.7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...