In de nacht van 12 op 13 maart heeft Apple de spiksplinternieuwe bèta versie van het nieuwe besturingssysteem, iOS 8.3, beschikbaar gesteld. Normaal gesproken zijn bèta versies niet voor iedereen beschikbaar, maar voor ontwikkelaars,testers en mensen die het voor dat soort doeleinden nodig hebben. Speciaal is dat alle consumenten wel gebruik kunnen maken van deze bèta versie, iets dat ongewoon is voor Apple.

Het is een vreemde gedachte, omdat eerder deze week de update voor iOS 8.2 pas verscheen. Er is dan ook al snel een nieuwe update beschikbaar, want Apple was al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van iOS 8.3 en het testen daarvan.

Hoe te downloaden?

Mocht je geïnteresseerd zijn om deze bèta versie te downloaden, dan moet je naar de Apple Bèta Software Program site. Vervolgens log je in met het door jouw gebruikte Apple ID en zul je vanzelf zien welke stappen je moet ondernemen om over de beta versie te kunnen beschikken. Apple heeft een beta versie nooit eerder publiekelijk gepresenteerd.

Voordelen voor Nederlanders

Voor mensen die graag met Siri te werk gaan is er bij deze versie nu ook de optie om Siri in het Nederlands te gebruiken. Siri is een stemassistent waar je tegen kunt praten. Vervolgens voert dit programma de handelingen op je mobiele telefoon uit, waardoor jij alleen nog maar hoeft te praten tegen je iPhone.  Je kunt onder andere het weer vragen, iemand bellen, een afspraak plannen of een herinnering instellen door het gebruik van Siri. Voor de rest zijn er geen grote aanpassingen, wel een vernieuwd Emoji-toetsenbord.

Risico’s van een bèta versie

Natuurlijk is het nog geen officiële versie van het besturingssysteem, vandaar dat dit altijd risico’s met zich meebrengt. Er kunnen applicaties vast lopen of niet meer werken. Ook bestaat het risico dat je accu erg snel leeg is. Dus wanneer je nog even geduld hebt kun je ook afwachten tot de definitieve versie beschikbaar is en al deze risico’s ontlopen. Nog een paar weekjes wachten en dan zal naar verluid ook de officiële versie van iOS 8.3 verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *