Apple heeft deze week een nieuwe versie van iOS aan haar beta-testers gestuurd. Het gaat om iOS 9.3, die voor een update opvallend veel nieuwe functies heeft. Zo zet het bedrijf meer in op functies voor de iPad die op scholen gebruikt worden. Daarnaast kunnen gebruikers gebruikmaken van een betere ondersteuning voor CarPlay, is de Health-app uitgebreid en krijgt Force Touch meer menu’s bij apps.

Eén van de belangrijkste nieuwe functies, in de nachtmodus van Apple, die Night Shift heet.

Night Shift iOS 9.3

Night Shift

Apple heeft goed gekeken naar scherm dimmende apps als F.lux. Met de app was het mogelijk de kleurtinten in het scherm te veranderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de blauwe kleur in het scherm het lichaamseigen hormoon melatonine afbreekt. Gebruikers die vaak de telefoon voor het slapengaan bedienen, kunnen daardoor minder goed slapen. Door warmere tinten zoals oranje te gebruiken, kan dit worden tegengegaan.

Onlangs vroeg Apple F.lux al om de app uit de App Store te halen. Apple bleek zelf bezig te zijn met een nachtmodus. Op basis van de locatie van de gebruiker en het tijdstip kunnen de iDevices nu zelf het scherm dimmen.

CarPlay
Daarnaast werkt CarPlay beter samen met apple Music en Kaarten. In het autosysteem is bovendien het Voor Jou- en Nieuw-tabblad te zien. Daarmee moeten gebruikers snel de juiste klanken uit de speakers kunnen laten klinken. Met de Dichtbij-functies kunnen chauffeurs belangrijke locaties in de buurt sneller herkennen. Daarmee is het zoeken naar tankstations verleden tijd.

Gezondheids-app

De gezondheid-app van Apple heeft wat nieuwe verbeteringen gekregen. Zo is het mogelijk specifieke categorieën zoals gewicht te zien. De drie kleuren die in de activiteitenringen van Apple Watch te zien waren, zijn nu toegevoegd aan de Gezondheids-app.

Meer aandacht voor scholen

Apple wil met iOS 9.3 meer de aandacht vestigen op het gebruik van de iPad op scholen. Daardoor is het nu mogelijk meerdere gebruikersaccount aan te maken. Daarin kunnen persoonlijke gegevens versleuteld bewaard worden. Een centraal persoon, zoals een docent, kan nieuwe rollen, accounts en wachtwoorden aanmaken.

Daarnaast heeft Apple TouchID aan notitie-apps gekoppeld, is het mogelijk meerdere Apple Watches aan een iPhone te koppelen en zijn er nieuwe acties voor 3D Touch uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *