• Dennis
  • 0

Het nieuwe besturingssysteem van Apple, iOS 9, is inmiddels op 76 procent van alle iDevices te vinden. Met iDevices doelt Apple op apparaten zoals de iPhone, de iPad en de iPod Touch. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het bedrijf zelf.

Uit cijfers van Apple blijkt dat driekwart van alle mobiele apparaten van Apple inmiddels gebruikmaakt van iOS 9. Halverwege januari stond de teller nog op 75 procent en dat betekent dat maar weinig mensen nu nog overstappen naar iOS 9. Het heeft er mede mee te maken dat gebruikers van oudere devices hun toestel nog konden updaten en bovendien dat de iPhone 6S en 6S Plus iOS 9 meteen al uit de doos draaien en dus niet meetellen voor de statistieken.

iOS9

Cijfers
De cijfers van Apple laten een iets minder rooskleurig beeld zien dan de cijfers van de onafhankelijk marktonderzoeker Mixpanel. Mixpanel stelt dat ongeveer 81 procent van alle iDevices nu gebruikmaakt van iOS 9. De marktonderzoeker komt tot die cijfers door metingen te verrichten aan de hand van het aantal getoonde advertenties op een bepaald apparaat.

De groei van iOS 9 gaat ten koste van iOS 8. Het aandeel van iOS 8 is in één maand tijd gedaald van 19 naar 17 procent. Apple rondt haar cijfers altijd af op procenten. Dat betekent dat als je alle procenten bij elkaar optelt, en grote verschillen ontstaan.

Bugfixes
Apple moest sinds de komst van iOS9 al vijf nieuwe updates beschikbaar stellen, gezien het grote aantal bugs. Met de komst van het nieuwe besturingssysteem klaagden veel gebruikers van oudere toestellen erover dat zij hun toestel niet meer konden gebruikers na een update naar iOS9. Apple moest daarop meteen een nieuwe update uitbrengen.

Het meest actuele besturingssysteem is nu iOS 9.2.1. Binnenkort brengt Apple iOS 9.3 uit. Het bedrijf heeft de eerste testversies al gedeeld aan ontwikkelaars en testgebruikers. In iOS 9.3 komen een aantal nieuwe opties, zoals bijvoorbeeld een mogelijkheid om notities te beveiligen met TouchID en het scherm ’s nachts warmere kleuren uit te laten stralen, waardoor de gebruiker beter slaapt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...