Klanten van Apple zitten niet te wachten op de nieuwe update van het besturingssysteem iOS. Dit jaar werd iOS9 uitgebracht, maar in vergelijking met vorige maand is het aandeel van het besturingssysteem met slechts één procent punt gestegen.

Dat blijkt uit cijfers die Apple zelf naar buiten heeft gebracht. Aan iOS9 is op gebied van uiterlijk weinig veranderd. Er kwam een nieuwe muziekspeler om Apple Music te ondersteunen en de nieuwe Emoji’s werden geïntroduceerd. Verder bleef iOS9 aan de buitenkant gelijk en was de update vooral eentje om meer stabiliteit en verbeteringen door te voeren.

iOS9

Niet genoeg
Maar stabiliteit en verbeteringen lijken voor de gebruikers van iDevices niet voldoende. Steeds minder mensen updaten hun iPhone, iPad, of iPod Touch niet meer naar de nieuwe besturingssystemen. Waarschijnlijk zijn berichten over bugs en problemen de oorzaak voor het feit dat steeds minder mensen naar iOS9 updaten.

Meestal zijn de gebruikers van het toestel bang dat zij het toestel niet meer goed kunnen gebruiken na een update. Niet zelden worden toestellen van Apple trager na een update, en daar zitten gebruikers niet op te wachten.

Cijfers
Begin deze maand had 66 procent van alle actieve iDevices iOS 9 geïnstalleerd. Op 16 november lag dat percentage op 67 procent. Een stijging van slechts één procent. Daarmee is de groei een teleurstelling te noemen, want vroegere updates van iOS-versies werden veel sneller door de gebruikers geadopteerd.

De groei wordt niet veroorzaakt doordat veel mensen daadwerkelijk een update uitvoeren, maar doordat de nieuwe toestellen, de iPhone 6S en 6S Plus al out-of-the-box op het nieuwste besturingssysteem draaien. De één procentpunt groei is maar deels veroorzaakt door gebruikers die besloten hun iDevice toch te updaten.

Aandeel
De procentuele groei gaat ten koste van iOS 8. Het aandeel van dat besturingssysteem is gedaald naar 24 procent. Het aantal apparaten dat nu nog gebruikmaakt van iOS 7, bleef gelijk met een aandeel van 9 procent.

Apple heeft sinds het uitbrengen van iOS9 regelmatig te baken met bugs, waardoor de fabrikant uit Cupertino al meerdere updates heeft moeten uitbrengen voor het nieuwe besturingssysteem. Eerder regende het al klachten nadat gebruikers hun toestel niet meer konden gebruiken na de update. Het besturingssysteem, is geschikt voor alle apparaten met een Apple A5-processor of hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *